5 вида поведение, което някой проявява преди да прекрати връзката

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Понякога хубавите неща се разпадат, но така правят място на по-добрите. "- Мерилин Монро

Не всички взаимоотношения траят вечно - и това е добре! Ако са вечни, може би никога няма да откриете човека, с когото наистина искате да бъдете. Понякога обаче връзките приключват, преди да сме наясно с тях или преди да сме готови да ги прекратим.

Има обаче няколко вида поведение, които много хора практикуват, когато една връзка приключва.

Може да ги забележите у себе си или в половинката си. Те рядко са умишлени, по-скоро са основните признаци, че човек подсъзнателно се подготвя за края на връзката.

Ето и 5-те вида поведение, което някой проявава преди да прекрати връзката

1.Оправдание

Ако се окаже, че се оправдавате за начина, по който нещата стоят във вашите взаимоотношения, или се оправдавате, че просто ги поддържате, а не сте активно и изцяло ангажирани с връзката си, това може да е знак, че чувствата започват да избледняват.

Връзката, с която човек е напълно ангажиран и отдаден, няма да има нужда от оправдание. Понякога това е знак, че нещо трябва да се промени - дори ако това нещо е краят на връзката.

2. Бягство

Фантазирането за прекратяване на връзката, когато става трудно, може да означава, че просто не е трябвало да я бъде. Мисълта за продължаване на връзката в  такава ситуация, може често да причини стрес и ще почувствате облекчение, като си представите, че сте сам или сте ангажирани с по-здравословна връзка. Идеята да не бъдете вече с вашия партньор спира да бъде опустошителна мисъл и започва да става все по-привлекателна.

3. Ставате войнствен

 

Хората, които са готови да прекратят връзка, но не са готови да си го признаят, могат да започнат да отблъскват партньорите си. Те спорят за неща, които нямат значение. Ако се опитвате да отблъснете хората, създавайки проблеми, това е сигурен знак, че вашето вътрешно аз знае, че връзката е приключила, дори ако не сте готови за това. Като сте войнствено настроени, може би се опитвате да убедите себе си, че ако ви напуснат, няма да е ваша вината, че връзката е приключила.

4. Освобождаване от връзката

Бавно започвате да се оттегляте от връзката. Това не е официално разпадане, но е почти същото. Вече преставате да прекарвате времето си с половинката си, често мислите за себе си като че ли сте сам, дори и още да не сте. Това е моментът, в който да си кажете: „достатъчно!”, защото освобождавайки се от връзка, с която партньорът ви все още е напълно ангажиран, може да нарани и двамата.

Ако цените приятелството и чувствата на другия човек, ще изясните отношенията си по-рано, Това може да ви спести доста болка.

 

5. Нерешителност

Когато за пръв път осъзнаете, че връзката приключва и остава само да го направите официално, може да се почувствате така, сякаш цялата ситуация се превръща в сюрреалистично преживяване. Вероятно ще се уплашите и ще станете нерешителни.  Може да се опитате да положите последни усилия, за да установите какво не работи в отношенията ви.

Ще започнат да изпъкват всички хубави спомени, които сте имали, и ще се страхувате да не ги изгубите. Най-доброто нещо, което трябва да направите, когато ви налегне нерешителност, е да си спомните как сте се чувствали,  как се чувствате сега и да бъдете честни със себе си, и с партньора си.

Краят на връзката не винаги трябва да е лошо нещо. Понякога двама души просто поемат по своя път. Когато една връзка започва да се разпада, времето е подходящо да преоцените какво искате от живота.

Въпреки че може да е трудно, открития разговор за това как се чувствате може да спести на всички много скръб и объркване. Ако установите, че се държите по някой от изброените начини, може би трябва да погледнете вътре в себе си и да бъдете честни накъде върви връзката. Понякога имаме такова поведение, когато токсичните взаимоотношения стават прекалено много, а понякога го правим, когато просто сме разлюбили половинките си.


 

Коментари към "5 вида поведение, което някой проявява преди да прекрати връзката":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg