5 въпроса, които да обсъдите преди да заживеете заедно

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Готови ли сте да предприемете следващата стъпка във вашата връзка и да заживеете заедно със своя партньор?

Макар и да изглежда очевидно, има някои въпроси, които би трябвало да зададете на вашия скорошен съквартирант, преди да се подпише а договор за наем или покупко-продажба.

В по-голямата част от времето, когато двойките взимат тези важни решения, те правят предположения за желанията на партньора си. Точно затова, когато тези въпроси бъдат зададени и обсъдени обстойно, по-късно ще има по-малко място за разочарования и негодувания

Това не означава, че отказването от "разговора" ще доведе до разпад на връзката ви, но определено, както казахме, ще ви помогне да съжителствате по-добре с партньора си.

Попитахме някои експерти кои са най-важните въпроси, които трябва да зададете на партньора си преди да заживеете заедно и ето какво казаха те:

Какво да попитате: Кой за какво ще плаща?

Последвайте с: Кой какво ще донесе? Какво ще купуваме заедно? Какво още е необходимо?

Защо е важно:


От съществено значение е да обсъдите разходите, преди да заживеете заедно. Въпросите, свързани с парит  са често срещани в отношенията, но ако нещата се очертаят и съгласуват предварително, можете да избегнете караниците за общи пари.
Решете дали ще създадете съвместна сметка за разходи или кой ще бъде отговорен за отделните неща.

Не е необичайно един човек в двойката да бъде този който харчи, а другият да спестява.

Не е лошо и ако не сте съгласни с всички аспекти на начина, по който искате да харчите парите си, но само не забравяйте, че да сте във връзка означава, че ще трябва срещнете по средата, когато обсъждате даден проблем, така че никой от вас да не се чувства неудобно.

Какво да попитате: И двамата ли сме включени в наема?

Защо е важно:


Може да е неудобно да обсъждате този въпрос, особено след като трябва да признаете пред един друг, че може да не сте заедно завинаги и е възможно връзката да не се получи.

От съществено значение обаче е този въпрос да се постави на масата, така че никой от вас да не остане ощетен, в случай, че нещо такова се случи.

Какво да попитате: Как се справяме с пазаруването на хранителни стоки и готвенето?

Следвайте с: Колко често почиствате, да речем, банята? Бихте ли предпочели да готвите или да миете чиниите? Колко често изнасяте боклука? Всяка нощ или когато кофата е пълна?

Защо е важно:


Тези въпроси са за домакинските задачи и е добре да си поставите задължения и да се определят помещенията или зоните, за които всеки ще отговаря.

Може да е полезно да си изготвите график и списък със задължения, ако забележите, че някой от вас върши повече неща от другия.

Какво да попитате: Каквоо мислите за гостите? Кога се изисква да предупреждавате?

Защо е важно: Вие няма да искате да се върнете у дома при мъжа си и да го заварите гледайки мачове с брат си по три нощи на седмица, нали?


Когато вече официално споделяте едно жилище е добре да си създадете система и да се съобразявате един с друг. Може би единият от вас е спонтанен а другият обича да планира.

В този случай трябва да установите граница, която да определя кога трябва да уведомите отсрещния човек, ако ще ви идва гости.

Какво да питаме: Каква е причината да заживеем заедно?

Защо е важно:


Това е нещо, за което повечето двойки не говорят, а трябва, защото трябва да имате ясна причина поради която го правите.

Целтите можгат да бъдат следните: Спестяване на наем, да се наслаждавате на компанията си, планирате да направите стъпка напред и да се сгодите или др. 
 


 

Коментари към " 5 въпроса, които да обсъдите преди да заживеете заедно":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg