5 въпроса, които трябва да си зададете, преди да започнете нова връзка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Пролетта отключва някои попритихнали вълнения – излизаме по-често, по-активни сме и воала – може би сме готови за нова връзка? Дори да сте срещнали някого, който ви вълнува, дори и просто да не ви се иска да сте сама, уверете се, че сте готова да започнете нова връзка. Много често причината за несполучливите отношения се оказва това, че двамата са се впуснали в тях по странни причини – заради хорското мнение, например, а не защото са готови да се отдадат пълноценно на едно партньорство в живота.

Проверете себе си, задайте си тези въпроси, и ако не можете да си отговорите, си дайте почивка от срещите.

Такъв човек ли съм, какъвто имам нужда да бъда?

Когато хората си мислят, че само присъствието на друг човек в живота им, ще ги направи по-добри, връзките се провалят. Вместо това се фокусирайте да направите сами себе си по-добри. Да, ако намерите специалния човек, това може да подобри живота ви, но да разчитате само на друг, това значи, че вие самите не се чувствате пълноценна личност.  

Партньорът не е решение на проблемите ви. Партньорът ви просто ще бъде с вас. И ако не сте човекът, който имате нужда да бъдете, това значи, че ще се сблъскате с проблеми във връзката.

Понякога може и да откриете себе си, срещайки се с друг. Но обикновено се случва точно обратното, затова разберете себе си, докато нямате връзка. Много често се впускаме във връзки, преди да сме разбрали и опознали самите себе си, само за да ги прекратим понеже сме осъзнали, че не сме готови. И макар пътуването ни през живота да не преминава в самота, има част от него, която трябва да изминем сами.

Имам ли сили да направя така, че връзката да потръгне?

Очите ни са по-гладни и от стомасите ни. Стремим се към нещо, разбирайки, че пътуването ни ще бъде трудно. Но захвърляме всичко, когато проблемите започнат. Разбира се, искаме любов, партньор и сигурността на връзката. Но малко от нас са склонни да се потрудят, за да потръгне.

Единственият начин да разберете дали го имате вътре в себе си, е да сте преминали през битка и преди. Това е битката на балансирането между индивидуалното и това да бъдеш „член на екипа“(в случая екип от двама). За да постигнете успех, трябва да разберете компромисите и жертвите, които трябва да бъдат направени, и да имате желанието да ги направите, за да се получи връзката ви.

Обичам ли себе си или разчитам на партньора ми да ме обича?

Хората имат дълбока нужда да изпитват любов и състрадание. Без тях сме непълноценни, нещастни и неудовлетворени. Имаме нужда от любов, за да се чувстваме добри хора. И често имаме нужда от признанието на другите. Имаме нужда да знаем, че другите ни виждат като невероятни хора, каквито вярваме, че сме.

Проблемът е, че много от нас не вярват наистина, че са добри. Много от нас вярват само, че са лоши, увредени, пълни с недостатъци. И имат още по-голяма нужда да се чувстват обичани. Но няма как да излязат навън и да получат любов от другите, ако сами не са научили как да обичат себе си. Докато не се научите да обичате сами себе си, е невъзможно да намерите истинската любов.

Заради правилните причини ли го правя?

Един от големите проблеми във връзките е, че често се впускаме в тях, защото смятаме, че така трябва да се случи. Защото се предполага, че не трябва да сме сами. Защото се предполага, че ако някой е сам на определена възраст, значи нещо не му е наред. Хората създават връзки по един куп нездравословни причини. Ако изобщо влизате в интимно партньорство с някого, направете го, защото той е правилният човек.

Никога няма как да сте 100% сигурни в избора си, но трябва да вярвате, че има сериозен шанс това да е човекът, който търсите. Връзките са, за да правят живота ни по-добър, по-щастлив и пълноценен. Не само че чрез тях изживяваме щастие, но и го споделяме с друг.

Дали партньорът ми е в тази връзка по правилните причини?

Нещата може да се провалят, дори и ако вие сте на правилното място в живота си, с правилната настройка на съзнанието и във връзка по правилните причини. Нужни са двама в тези отношения.

Животът и любовта биха били много прости, ако и двамата души се намираха на една и съща страница от живота си. Бихме си спестили много главоболия и пролети сълзи. Но реалността не е такава. Няма значение колко готови сте да се отдадете на любимия човек, нещата няма да се получат, ако той не се чувства по същия начин.


 

Коментари към "5 въпроса, които трябва да си зададете, преди да започнете нова връзка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg