5 грешки в грижата за кожата, които влошават акнето

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети
Не е лесно да се борите с акнето, но също така е необходимо да знаете, че ще отнеме известно време, за да изчезне, защото няма магически елексир, който ще го премахне. Точно затова, ако някой ви каже, че можете да премахнете акнето за един ден, те просто лъжат или методите им са само временни. 
 
Макар че отнема време да се излекува знайте, че има някои начини, по които можете да направите нещата много по-лоши...
 
Изстисквате пъпките си
 
Предполагам знаете, какво се случва с кожата ви, когато изстисквате пъпките си -  не само, че разпространявате бактерии по нея, но и я наранявате. 
 
Разбираемо е, че ще искате да премахнете някоя пъпка знаейки, че тя е на лицето ви, но също така помнете, че нещата ще се влошат, ако го направите. Бъдете търпеливи!
 
Използвате твърде много козметични продукти
 
С надеждата, че нещата ще се подобрят, опитвате всичко, което най-добрата ви приятелка ви съветва да направите, а след това използвате редица ексфолианти и почистващи продукти за лице, които всички около вас ви препоръчват. 
 
Имайте предвид обаче, че използването на прекалено много продукти върху кожата ще влоши състоянието й още повече и ще я направи по-раздразнителна. 
 
Ако усилията ви с борбата с акнето не помагат въпреки всичко, което правите, е най-добре е да се посъветвате с дерматолог.
 
Потене
 
Да, знаем, че ходите на фитнес и тренирате усилено, за да се уверите, че състоянието на кожата ви ще се подобри, но често изглежда, че няма никакъв ефект. Питате ли се защо? 
 
В повечето случаи не можете да обвините никой друг освен себе си. Въпреки, че сте по-активни докато тренирате, често след тренировка човек изпада в летаргия и забравяте да измиете лицето си, което е изключително вредно.
 
Знаете ли какво привлича мазното и изпотено лице? Мръсотия! В резултат на това ще се натрупат повече бактерии по кожата, които само ще влошат акнето ви.
 
Точно по тази причина не забравяйте и не пропускайте да измиете лицето си веднага след тренировка, за да избегнете тези проблеми.
 
Прекомерно ексфолиране
 
Винаги сме считали ексфолирането като необходим ритуал при грижата за кожата
 
Кожата, която е податлива на акне обаче, може да влоши състоянието си, когато я ексфолирате прекомерно с надеждата, че акнето ще изчезне. 
 
Борбата с акнето иска едно единствено нещо от вас и то е да останете търпеливи. Прекомерното ексфолиране също така може да доведе до поява на повече пъпки и да остави трайни белези върху кожата.
 
Използвате продукти за предотвратяване на акне, само когато то се появи
 
Много е грешно, ако имате склонна към акне кожа, да се обръщате към продуктите, които го предотвратяват, само когато то се появи. 
 
В случай, че знаете, че сте предразположени към акне, то използването на продукти, които ще го предотвратят трябва да бъде редовно, а не само, когато се появи.
 
Освен това, използването на продукти срещу акне върху изведнъж може да влоши нещата още повече, защото кожата в това си състояние е изключително чувствителна и ще й е нужно време, за да свикне с продуктите, които използвате.

 

Коментари към "5 грешки в грижата за кожата, които влошават акнето":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg