5 знака, че давате твърде много

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Докато любезността и състраданието са страхотни качества, има такова нещо като твърде много даване. Важно е да се грижите за другите хора, но има момент, в който това може да стане саморазрушително и да ви струва собственото щастие.

Ето пет знака, че може да сте грижовна и да давате по-малко.

1. Хората се възползват от вас

Когато ви стане навик да слагате нуждите на другите над вашите собствени нужди, хората са длъжни да забележат. Твоите истински приятели няма да се възползват от твоята доброта, но вашите познати ще го направят. Хората около вас може да започнат да очакват, че винаги ще се откажете от това, което искате за себе си. Да отстояваш себе си не означава, че нямаш съчувствие към другите. Когато се чувствате претоварени, нещастни или просто не сте съгласни с някой друг, е добре да кажете не.

2. Прикривате истинските си чувства

 

Ако сте единственият, който се чувства по определен начин, държите мнението за себе си. Страхувате се да сте в група и да не сте съгласни с това, което мислят другите, защото се притеснявате, че те няма да ви харесат, ако изразите мнението си. Ако се грижите твърде много за това, което другите мислят за вас, в крайна сметка ще ви накара да се побъркате. Не можеш да накараш всички да мислят като теб, без значение какво правиш. Бъди себе си, бъди мил, а хората около теб ще те харесат за това, което си.

3. Вие поставяте нуждите на всички над себе си

 Само истински безкористният човек е в състояние непрекъснато да задоволява потребностите на другите над своите собствени, но това може да бъде най-дрениращият, най-изцеждащият аспект на това да си добър човек. Това улеснява другите да ви използват, за да продължат напред. Определянето на граници е изключително важно. Уверете се, че другите не виждат вашето състрадание като слабост.

4. Вие не прекарвате достатъчно време да се грижите за себе си

Когато отделите цялото си време, за да сте сигурни, че другите са щастливи, може да нямате време за себе си. Не оставяйте графиката си толкова запълнен, че да няма място за нещата, които обичате. Не по-малко важно е да се отдадете на любов и внимание, колкото и да се грижите за другите. За да бъдете щастливи и процъфтяващи, ви трябва само време да се отпуснете, да дишате, да практикувате вашите хобита и да презареждате.

5. Вие изглежда привличате нуждаещи се хора

 

Да бъдеш прекалено добър и да се грижиш за другите може да има своите спадове, а нуждаещите се хора са едни от тях. Тези, които са нуждаещи се или отчаяни често търсят някой, когото могат да използват, за да получат това, което искат. Когато някой е мил и състрадателен, може да го виждат като възможност за изсмукване. Внимавайте да не се превърнете в кошче за душевни отпадъци.Научете се да помагате, без да жертвате собственото си щастие. Когато ситуацията ви идва твърде много, за да се справите, или някой иска твърде много, научете се как да отстъпите и да кажете не. Да кажеш не не означава, че си невъзпитан или егоистичен -  често дори Не-то е много необходимо. Светът се нуждае от любезни и състрадателни хора, но не позволявайте на другите да се възползват от безкористните ви качества.


 

Коментари към "5 знака, че давате твърде много":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg