5 качества на успешните родители

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Всеки работещ родител усвоява умението да разпределя времето така, че да може пълноценно да се проявява в работата, а също и в личния живот.

Определено, наред с умението да се балансира добре, са необходими и качества, по които ще познаете дали можете да сте успешни родители.

Проучване на университета в Белвю, извежда следните съвети за качества, които определят възможността за успешен живот в това отношение.

1. Помощта не означава накърнена гордост

Даже сте доказали, че се справяте чудесно, е по-добре, за да съхраните сили и здравословен начин на живот, да знаете, че все пак, според споменатите учени, да гледаш дете не е занимание за един човек. Затова можете спокойно да потърсите подкрепа от хората около вас.

Това не означава да прехвърляте най-отговорните задачи, а да намалите напрежението с някои от тях.

Например да се редувате с други майка и бащи за нещата, които всеки от вас прави.

Може да се уговорите с тях да взимат или водят децата ви на училище, а през уикенда вие да посетите с малките зоопарка, да направите излет сред природата...

Така също може да се редувате в приготвянето на обяд на малчуганите, да ги заведете на различни интересни и занимателни събития.

Хубаво е да сте сигурни, че децата са в добри ръце. Така ще бъдете по-продуктивни в работата и по-успешни в личните начинания.

2. Убеждението, че трябва непременно да се поделя времето между деца и кариера.

Хармонията в това отношение означава, че успешните родителите разбират, че има моменти, когато за семейството ще е необходимо повече внимание и време, но и такива, когато кариера ще изисква повече енергия.

Затова важно качество е да сте гъвкави, да преценявате приоритетите според ситуацията, за да разпределяте успешно наличния ресурс.
Имайки предвид това, ако евентуално се разбалансира синхронът между работата и личния ви живот, хармонията се възстановява по-умело и лесно.

3. Не се пренебрегвате

Едва ли има отговорен родител, който да не е обръщал по-малко внимание на личните си нужди и потребности, заради тези на децата, семейството.

Въпросът е че в това отношение трябва също отново да възвръща баланса.

Майчиният, бащиният инстинкт, винаги дърпат към старание за благополучието първо на детето.

Но имайте предвид, че, ако не се погрижите и за себе си, няма да сте напълно способни да се грижите и за хората около вас.

4. Не се стресирайте от идеята, че детето перманентно трябва да е с усмивка на лице

Всеки родител иска детето винаги да е щастливо, но е различно да изпитвате стрес от идеята, че имам моменти, които показват, че децата сега не са сусмивка на уста. 

Успешните родители правят така, че децата им, когато израснат, да могат и сами да държат ключа към щастието и благоденствието си, а не да се осланят друг да се бори за него.

Затова, правилно е разбира се да се спестяват на децата някои досадните задължения, за да са винаги доволни.

Но нека детето подреди стаята си, и да спазва онези задължения, за които като успешни родители, можете да поставите ясно границите на позволеното.

Ако искате да не могат децата лесно да ви манипулират с непослушание и сълзи, трябва някой от родителите поне да може добре да контролира нервите си.

Бъдете търпеливи, защото децата много добре надушват когато възрастният е на предела на търпението и бързо си пробиват път за постигане на тяхното, дори да не е правилно.

5. Ако искат да работят и печелят, най-успешните родители не изпитват вина за това

Успешно балансиращите своята работа и семеен живот, не губят време и енергия, за да изпитват чувство на вина от факта, че работят и печелят, а намират начин това да допринася.

Или намират начин за гъвкаво гъвкаво работно време, или умело съчетават пълното работно време с отглеждането на деца.

Успешните родители обаче умеят, когато имат свободно време, да го прекарват пълноценно със семейството.

Вижте още:

 

Изграждане на мислещи деца 

Малките възрастни


 

Коментари към "5 качества на успешните родители ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg