5 лесни начина да защитите косата си от влагата през есента

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети


Есенният сезон може да е много красив, но увеличаването на нивата на влажност може да навреди на косата ви. Начупването, цъфналите краища и бухналата коса са няколко от най-честите проблеми, които в крайна сметка водят до опадане на косата и я правят безжизнена и неуправляема. За да поддържатездравето на косата през есента, ще ви споделим няколко прости съвети, които не само ще защитят косата ви, но и ще ви позволят да се насладите на дъждовните дни безгрижно!

Използвайте максимално студена вода

Налейте малко студена вода в спрей бутилка и я пръскайте върху косата си след всяко измиване на косата. Това затваря порите и запечатва космените котикули, предпазвайки ги от влажността, като същевременно запазва прическата ви непокътната.

Кажете „не“ на продуктите за стилизиране на косата

Не се опитвайте да променяте текстурата на косата си със стилизиращи продукти. Косата и скалпът се борят с влажността през сезона и тя се влошава когато използвате топлина и спрейове. Направете си услуга и стойте далеч от продуктите, тъй като те правят косата по-податлива към замърсяване и причиняват нежелани щети.

Решете проблема с бухналата коса по правилен начин

Ако бухналата коса е най-голямото ви притеснение, няма да помогне, ако подстрижете косата си. Късата коса става неуправляема доста по-бързо в сравнение с дългата.

Това е така, защото дългите коси остават на мястото си поради теглото си и са по-малко проблематични, когато е влажно.

Връзвайте косата си по-свободно

Разхлабената конска опашка, плитки или кок няма да изглеждат най-красиво, но предпазват косата от вредните ефекти на влажността.

Каквавто и прическа да изберете, връзвайте косата си по-свободно, за да избегнете главоболието и пърхота.

Дълбоко подхранване

Освен че използвате обикновения си балсам, уверете се, че масажирате кисело мляко върху скалпа си веднъж седмично и се измивате със студена вода.

Това ще ви помогне да се отървете от излишният себум, пърхот и други примеси, които сезонът носи със себе си.

В случай, чеимате изключително мазен скалп, изстискайте един лимон в киселото мляко за по-добри резултати.


 

Коментари към " 5 лесни начина да защитите косата си от влагата през есента":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg