5 лесни трика за повече обем на косата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Да имаш гъста и плътна, плътна коса си е нещо, с което се раждаш. Някои жени са късметлийки и се радват на буйни букли, други разчитат на малко помощ, за да създадат ефекта на обемната коса. На пазара примамливо се предлагат суплементи, които обещават да направят косата гъста. Истината е обаче, че едва ли ще можете да промените дебелината на косъма и гъстотата на косата за една нощ. Има обаче супер лесни трикчета, с които да направите визуално по-гъста и обемна косата.


Спрейове
Временното решение е в спрей бутилка. Thickening спрейовете увеличават обема, като създават впечатление за повече коса.Тънката коса пада като сплескана върху главата, така че тези продукти, нанесени на влажна коса преди сешоара, създават илюзия за повече обем.


Обем в корените
Сплесканата и увиснала коса определено не изглежда атрактивно. Начинът да се справите с този проблем е да повдигнете косата от корените. Най-лесният начин е да използвате сух шампоан или пудра, но има и специални продукти, които увеличават обема в корените. Така косата изглежда голяма и обемна. Друг начин е да използвате обратно сресване, за да създадете впечатление за обем. Внимавайте обаче да не прекалите. Хванете кичур и с помощта на гребен го срешете наобратно, от средата към корените, като го правите на не повече от няколко сантиметра от корените.


Пътят
В края на деня, особено ако не сте вчесали косата или не сте използвали специални продукти, тя ще се "сплеска" там, където е естественият ѝ път. Най-бързото решение е просто да преметнете косата на една страна, като прикриете естественото място на разделяне. Всъщност страничният път е много секси, а когато е току що направен, косата изглежда още по-обемна.


На етажи
Помислете за прическата, преди да се подстрижете! Меките отблясъци и етажи, които обрамчват лицето, могат да създадат впечатление за повече и по-обемна коса. Преливането между етажите обаче трябва да е много деликатно.


Не къдрете косата
И да, и не. Всъщност накъдрете я, но не оставяйте тежки, големи масури. Разрешете ги с пръсти. Един от триковете за визуално повече обем е именно текстурираната коса, но не и големите масури. Те създават обем в дължините, но дърпат косата надолу и в корените отново изглежда тънка.
 

 

Вижте още:

5 супер лесни рецепти за невероятно красива коса!

 

Как да защитим косата от слънцето


 

Коментари към "5 лесни трика за повече обем на косата":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg