5 места по тялото, които пропускаме да защитим от слънцето

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Лятото е съвсем наблизо и естествено вече започнахме активно да защитаваме от слънцето не само лицето. Вече знаем колко е важно да нанасяме слънцезащитен крем преди всяко излагане на слънце, ако искаме да имаме здрава и красива кожа. Въпреки това обаче има някои места по тялото, които много често пропускаме, за да не кажем, че изобщо не защитаваме. Трябва да поправим това!


Устните
Някак все ни се струва едва ли не невъзможно да изгорят устните. Но деликатната им кожа също страда от вредното влияние на слънчевите лъчи, затова наравно с лицето трябва да защитавате и устните. Време е да смените балсама за устни с такъв със слънцезащитен фактор, при това най-добрият вариант е да е 30.


Ушите
Да, сигурно ви се струва странно, но се замислете как слънчевите лъчи попадат директно върху ушите, когато си вдигнете косата. Което пък обикновено правим на плажа. Вредата, включително и рака на кожата, може да се появи от всяка, изложена на слънцето част от тялото, затова не пропускайте да нанесете слънцезащита и там.


Краката
Говорим за горната част на краката, която вече е добре изложена на слънце – вероятно дори вече имате следи от сандалите върху краката си. Нищо не ви коства да нанесете крем и там.


Под презрамките
Една от честите грешки при нанасянето на слънцезащитни продукти, когато сме на плажа, на басейн или в планинаната, е, че мажем кожата около презрамките на банския, но не и под тях. Повдигнете ги и нанесете хубав слой и под тях. Те се разместват, така че ако не го направите, оставяте място от кожата незащитено.


Коленете отзад
Навикът на повечето хора е да нанесат продукт върху отпред и отзад на бедрата, след това да преминат на прасците и под коленете, като пропускат задната страна на коленете. Когато легнем по корем обаче, за да събираме загар, това място гори особено лесно. А изгарянето е болезнено. Нанесете слънцезащита и там, а не забравяйте и да нанасяте хидратиращ лосион(защото също честичко пропускаме мястото).
 

 

Вижте още:

Как да изберете правилния слънцезащитен фактор

Любопитните факти за слънчевия загар


 

Коментари към "5 места по тялото, които пропускаме да защитим от слънцето":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg