5 навика, които ще ви помогнат да сте успешни през 2018-та

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Независимо с какво се занимавате, препятствията, пред които сте изправени или целите ви, всички имат желание да бъдат по -щастливи. Ако искате да бъдете по-добър, по-щастлив и по-успешен човек през Новата година, е от съществено значение (а) да изберете на какво да дадете приоритет и (б) да положите усилия.

На първо място, планът трябва да бъде конкретен. "Хората, които взимат изрични решения, са 10 пъти по-склонни да постигнат своите цели, отколкото хората, които не вземат решения категорично ".

Ще изброим пет положителни навика, които ще подобрят шансовете ви да успеете. НО, зависи от вас да излезете с "изричен" план, който ще ви помогне да постигнете целите си.

Нека го направим!

Навик # 1: Бъдете скромни

Независимо от успехите, които постигате, поддържайте отношение на смирение.

Не се рекламирайте и хвалете,  не търсете признание за нищо. Нека резултатите говорят сами за себе си.

Навик # 2: Преодолявайте

 

Анджела Дъкуърд, доктор, психолог и автор на "Упоритостта": "Силата и страстта на постоянството", казва, че упоритостта е най-важната характеристика при постигането на която и да е цел.

Д-р Дъкуърд добавя: "Постигането на всичко, което си заслужава, почти по дефиниция,  е трудно. Иначе щеше вече да е направено!

Мислете за всички удари и синини, които понасяте докато вървите към целта си като символ и белег на чест.

Навик # 3: "Усърдна практика"

В книгата си "Талантът се надценява", авторът Джоф Колвин задълбава в умовете на хора, които са постигнали велики неща в избраната от тях сфера на дейност. Сред изследваните хора са Бен Франклин, Тайгър Уудс и др..

- Вярвате ли, че имате избор? Смятате ли, че ако работата е правилно планирана, върши се с интензивен фокус в продължение на часове, на дни и години накрая, ефективността ще нарасне драстично и най-накрая ще достигне най-високите нива? Ако вярвате, тогава поне има шанс, че ще свършите работата и ще постигнете голяма производителност „

 Навик # 4: Елиминирайте разсейващите фактори

Няма начин да го кажем деликатно, така че няма да опитваме.

Разсейванията убиват постиженията.

Постиженията изискват ежечасов и ежедневен труд за постигане на нещо забележително.

Трябва да се отървете от всичко разсейващо, когато и където е необходимо. Ако се опитвате да намалите теглото си, се придържайте към вашите планове за хранене и се преборете с непредвидения импулс за бърза закуска. Ако се опитвате да завършите дипломната си работа или научна степен, телевизорът трябва да остане изключен и в почивните дни.

Не е нужно да се лишите изцяло от себе си и живота си, но обичайните разсейвания ще доведат до неуспех.

Навик # 5, Бъдете нащрек

Знаете ли, че човешките същества се раждат с пристрастия към негативизма?

Нашият мозък е по-силно засегнат от неща от негативно естество (лоши новини, неприятни мисли, нездравословни емоции и т.н.), отколкото от неща, които са неутрални или положителни.

Така че, когато се предадем, провалът е готов да се появи, макар и нежелан. Затова, ако разбираме как действа  мозъкът ни, това и може да ни помогне улесни.

Д-р Рик Хенсън, казва: "За да запази нашите предци живи, майката природа еволюира мозъка им, като рутинно ги подмамва да правят три грешки: надценяване на заплахите, подценяване на възможностите и подценяване на ресурсите".

Съветът на д-р Хенсън? Внимавайте.

"Вниманието както на вътрешното функциониране на мозъка ви, така и на външните механизми на насърчаването на страха може само по себе си да ви направи по-малко склонни към ненужен страх".

Тези пет стъпки към със сигурност ще са ви от полза по пътя ви към успеха и промяната. Така че, късмет!


 

Коментари към "5 навика, които ще ви помогнат да сте успешни през 2018-та":
Най-четени
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част I 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

13:14 | 12-06-19| ходене...
 
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

12:32 | 12-10-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg