5 начина да запазите общите приятели с бившия

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Случва се. Често. Хората се срещат и се разделят. Всяка раздяла е трудна, но още по-неловки стават нещата, ако двамата имате общи приятели. При това такива приятели, които не искате да изгубите. Ситуацията може да се окаже много неприятна, ако не знаете как да реагирате и какво да направите. Тези неща помагат да запазите приятелството си, независимо, че тези хора са приятели и на бившата ви половинка.


Дайте си време далече от тях


Но обяснете това. Разговорите са необходими не само в интимната връзка, те са необходими и с приятелите. Обяснете как се чувствате, обяснете, че ви е тежко, че имате нужда да преодолеете тъгата си сама и настрана от всичко и всеки, който ви напомня за приключилата ви връзка. Обяснете, че вероятно за кратко няма да се виждате с тези, но това не означава, че приятелството ви свършва. И бъдете ясни, че скоро ще се обадите.

 

Не клюкарствайте за бившия си


Сигурен начин да отдалечите тези приятели от себе си, ако си позволите да се проявите като гаднярка и започнете да злословите и клюкарствате за бившия си. Той е минало. Оставете го да продължи живота си, без да ви интересува как и с кого. Гледайте си своя собствен живот.


Попитайте дали няма да го срещнете на партито


Когато си правите уговорки с общите ви приятели, няма нищо лошо в това да попитате дали той ще бъде там и дори да откажете покана, ако отговорът е „да“. Ако са ви истински приятели, те ще разберат, че трябва да продължат отношенията си отделно с всеки от вас.


Не очаквайте приятелите ви да изберат страна


Както и да сте се разделили вие двамата, не очаквайте от общите ви приятели да изберат страна. Най-голямата грешка е да си мислите, че те трябва да подкрепят един от двама ви. Това означава да ги поставите в положение да избират един от двамата, когато могат да останат приятели и с двамата – защото добрите приятели могат да окажат подкрепа, оставайки неутрални. А може и да се разочаровате, ако изберат него и вие останете без приятелите си.


Действайте деликатно


Което не е съвсем лесно, когато си потърпевш. Но разберете, че тези хора могат да искат да запазят приятелството си с него и да наговаряте, да изпуснете случайни реплики на обида и недоволство, да изкарате него черния или пък да плачете колко сте наранени, може да ги отблъсне. Разбира се, като ваши приятели, те трябва да са наясно, че ви боли. Но бъдете деликатни и не прекалявайте с нищо, ако искате да си запазите приятелството.

 

Вижте още:

5 мантри, които помагат при раздяла 


 

Коментари към "5 начина да запазите общите приятели с бившия":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg