5 начина да се справите с мазната коса и скалп през летните месеци

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети
Трудно ли ви е да поддържате косата си обемнaрез лятото? Борите ли се, за да запазите косата си блестяща за по-дълго? Притеснявате ли се какво ще направи влажнгата с вашата коси? Е, ако изпитвате прекомерно омазняване при по-влажно време, то спете спокойно - не сте сами.
 
Изпотяването обаче не е единствената причина за мазна коса.
 
Свръхактивните мастни жлези също така правят косата по-мазна в горещите и влажни месеци. 
 
Въпреки това мазната коса и скалп са напълно нормални, защото секи произвежда себум, което е естественият начин, по който тялото поддържа косата и скалпа овлажнени през цялото време. 
 
Не всеки човек произвежда еднакво количество себум, особено през лятото, защото косата на някои хора може да се омазнява много повече през лятото, отколкото при други. 
 
Ето и няколко начина как да се справите с този проблем:
 
Не позволявайте на балсама за коса да докосва скалпа ви
 
Балсамите за коса вършат чудесна работа, когато става въпрос за овлажняване на косата. 
 
Препоръчително е е да използвате балсам всеки път, когато миете косата си, но имайте предвид, че не трябва да позволявате на балсама да се докосва до скапла ви.
 
Това може да влоши състоянието на мазната коса, така че нанасяте балсама единствено от средата на косата към краищата.
 
Бебешка пудра
 
Ако сте на изложени на слънце цял ден и чувствате, че косата ви става прекалено мазна, просто поръсете малко бебешка пудра върху корените си, за се справите бързо с проблема.
 
Разтрийте и изтръскайте излишата пудра, особено ако имате тъмна коса и ще забележите, че косата ви моментално ще стане по-малко мазна.
 
Ограничете сресването на косата
 
Трябва да сресвате косата си по-рядко, но да не спирате напълно, защото прекомерното сресване може да стимулира производството на себум. 
 
Честото сресване предотвратява разпространението му по косата, а много рядкото сресване предотвратява разнасянето му по косата.
 
В резултат на това той ще остане върху скалпа, което ще остави косата суха и изтощена.
 
Не използвайте преса за коса
 
Изправянето на косата  през влажните месеци не е най-добрата идея особено, ако имате мазна коса. 
 
В случай, че искате да стилизирате косата си по някакъв начин, опитайте се да я навиете с ролки или нанесете серум, който ще я направи по-обемна
 
Маски за коса
 
Мазната коса може да доведе до пърхот и това се случва, защото мастнатите жлези, произвеждат повече себум заради влажното време.
 
Прекомерното натрупване на себум и мъртва кожа определено може да предизвика пърхот и за да балансирате това, трябва да поглезите косата си от време на време.
 
Точно затова се препоръчва да използвате маска за коса и серуми поне веднъж на две седмици, за да запазите косата си здрава през летните месеци.

 

Коментари към " 5 начина да се справите с мазната коса и скалп през летните месеци":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg