5 неща в поведението ви, които саботират дългосрочната връзка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Човекът не е перфектен и колкото по-рано го осъзнаем, толкова по-добре за нас самите. Осъзнаем ли го, ще спрем с опитите да бъдем перфектни и последствията от техния провал. Ще спрем и да очакваме от другите да бъдат перфектни и да се сблъскваме с разочарованието, когато очакванията ни не се оправдаят. На теория. Но на практика, въпреки че сме наясно, че никой не е перфектен, продължаваме да се стремим да бъдем и да очакваме от другите да бъдат перфектни и изживяваме сблъсъка на представите ни и реалността.

А в свят, в който сме заобиколени от информация, тревожността и несигурността ни могат да нараснат неимоверно. Съмненията в собствената ни стойност може да доведе до нерационално поведение, против всичко, което наистина сме.

Заради това напрегнато търсене на съвършенство и произтичащия страх дали ще успеем да бъдем идеални във всичко, дори в любовта, понякога сами саботираме интимната си връзка и проваляме шансовете си да я превърнем в нещо дългосрочно, в здрава и щастлива връзка. Избягвайте тези грешки в поведението, които могат да ви попречат да имате връзката, която искате.

Бързате

Когато срещнете нов човек, с който сте усетили специална връзка – да, това е вълнуващо. Вълнението от получаването на внимание от някого, когото харесвате, може да е много пристрастяващо. Толкова, че дори да прекалите с нуждата си от внимание и да се привържете твърде бързо и твърде силно към човека – дотолкова, че да объркате това с истински чувства. Това обаче може да бъде пагубно за създаване на стабилна основа за сериозна връзка, особено ако сте твърде увлечени и пропуснете важни стъпки. Вълнението е хубаво нещо. Една от най-страхотните емоции. Но се убедете, че и двамата сте на една и съща страница и се движите с едно и също темпо.

Държите се, сякаш сте отчаяни

Нещо, което наистина може да провали връзката ви, е постоянната нужда от контакт. Ако се „лепнете“ за половинката си и отчаяно показвате нуждата си от внимание, това ще му говори единственото, че не сте щастливи със себе си и имате нужда от друг, за да се чувствате пълноценно. А нищо, нищо не отблъсква така, както „лепката“. Намерете време за себе си, приятелите си, семейството, личните ви интереси и го оставете да обърне внимание на своите. Балансът е необходим, за да изживявате пълноценно всяка сфера от живота си.

Във връзка сте, само защото изглежда добре в очите на другите

Всички имаме поне една такава приятелка, че дори и приятел, които имат връзка, просто защото така трябва, така изглежда добре в очите на другите, така повеляват някакви обществени порядки от едно време. Тези хора никога не остават без гадже. Приключват една връзка и само след ден, бааам – ето го поредният „този е наистина специален“. Да останеш сам обаче ти позволява наистина да опознаеш себе си, да оцениш всичко, което си, и да откриеш какво харесваш и какво не. Не се страхувайте да бъдете сами. Това е времето, в което научавате всичко за себе си.

Следенето в мрежата

Социалните мрежи действат много отровно. Вманиачаваме се да гледаме снимки на бившите, да хвърляме по едно око дали пък настоящият ни не си чати с някого. Изобщо – заради социалните мрежи може буквално да се побъркате дали половинката ви няма да срещне друга. Ок, всичко е възможно. Но следенето на браузването му в интернет е сигурен път към това да го отблъснете. Не се вманиачавайте в миналото му и връзките му преди вас. Истината е, че ако не ви е писано, той така или иначе ще си тръгне. По-лошото е, ако имате реален шанс, но го провалите насила като си пъхате носа там, където не трябва.

Лъжите

Лъжите винаги се връщат като бумеранг. Таймингът варира според хората и ситуациите, но лъжите винаги, винаги успяват да излязат наяве. Да излъжете човека, с когото имате връзка, един ден ще нарани и него, и вас. За всичко си има причина и каквото и да сте направили, това не ви прави непременно лош човек. По-добре бъдете откровени, ако искате здрава и щастлива връзка. 


 

Коментари към "5 неща в поведението ви, които саботират дългосрочната връзка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg