5 неща, от които нямате нужда в куфара, когато пътувате

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Редовният номер, който си скроявам сама – пълня куфара си до пръсване с мисълта „ей, тази блуза/рокля/пола ми стои супер, ще взема и нея“ и едва ли не, ще сменям дрехи нонстоп, а впоследствие се оказва, че изкарвам пътуването си с два панталона и три тениски или нещо такова. Особено ако сте тръгнали на екскурзия, те са толкова динамични и със запълнен график, че абсолютната истина е, че изкарваме целия дълъг ден(много често от 8 сутринта до 3 през нощта) с едни и същи дрехи. И се оказва, че един куп неща, които сте напъхали в куфара си, са ви били ненужни и само са ви тежали. Следващия път помислете добре какво взимате със себе си! Опитът говори, че нямате нужда от тези неща, които споделяме тук.

Тоалетни принадлежности

Откажете се от сапун и душ гел. Има ги във всеки хотел, така че спокойно може да си ползвате тях. Да, разбираме, че нещата не стоят така по отношение на шампоана, защото косата ни изисква специална грижа, но защо да препълвате куфара с душ гела, например?

Уреди за стилизиране на косата

Същото като горното. Във всеки хотел с качествени услуги се намира такова нещо като сешоар, затова е по-добре да намалите теглото на куфара си, като не взимате вашия. Освен това, ако не сте вманиачени, ама направо вманиачени по прическата си, спокойно ще се справите и като подсушите косата само с кърпа(стига да не излизате след 5 минути, разбира се).

Обувки, които ви убиват

О, да, знаем, че имате поне един чифт, с който ужасно искате да се похвалите и на хората на другия край на света, но освен ако не са ви супер удобни, не го правете. Ходене, ходене и пак ходене – в крайна сметка, отивате, за да видите възможно най-много, нали? А когато от сутрин до късно през нощта размервате улиците, без да подвиете крак с часове, нямате нужда от обувки, които ще ви докарат рани и ще направят изживяването мъчително. В такъв случай питаме друго – а за какво тогава да ви тежат в багажа?

Книги с твърди корици

Привърженик съм на това да имате книга със себе си, защото въпреки натоварения график, може да се случи така, че да имате някакво време, в което да седите без никакво занимание и възможност да разглеждате – например, ако трябва да чакате на летище или гара. Но тук на помощ идва великото качество на електронния четец – носите със себе си около 2000 книги, а тежат само…100-ина грама(там някъде, не претендирам да е точно).

Твърде много деним

Любимите дънки са си супер, но не прекалявайте с бройката им. Денимът има два големи минуса, що се отнася до пътуванията – тежи и е обемист. Както и да нагънете дрехите от деним, те никога не могат да се свият до размерите на една тениска от трико, а още по-малко пък да придобият същата лекота. Затова опаковайте разумно и изберете дрехи, които се сгъват добре и тежат по-малко. И още нещо – денимът не се замърсява така бързо като други материи и не изисква толкова често пране, което значи, че спокойно може да изкарате с един чифт дънки пътуването си.


 

Коментари към "5 неща, от които нямате нужда в куфара, когато пътувате":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg