5 неща, от които трябва да се отървем, за да бъдем щастливи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Ето пет освобождаващи нови прозрения, които ще помогнат да ви се случи нещо ново... :

1. Неувереността в себе си се ражда от отъждествяването с представата, че начинът, по който се чувствате, зависи от начина, по който останалите ви възприемат.

Освободете се от собствената си неувереност. Тя само ви прави по-зависими от другите, които не могат да се справят със собствените си съмнения. Независимостта е увереност.

2. Самодоволството се ражда от отъждествяването с представата, че само защото посочвате някакъв недостатък, това ви издига над този недостатък.

Освободете се от самодоволството. То само изглежда правилно, а всъщност възниква от нещо погрешно. Правилното е не това, което усещате, а което сте.

3. Самосъжалението и неудовлетворението се раждат от отъждествяването с представата, че сте можели да направите нещо по различен начин, отколкото сте го направили. Ако е можело, щели сте да го направите.

Освободете се от съжалението. То само ви привързва към предишен начин на живот, който не е толкова подходящ и ви държи далеч от друг, какъвто и да е той.

4. Гневът се ражда от отъждествяването със страха, който изпитвате, когато другите не отговарят на очакванията ви.

Освободете се от гнева към другите и към себе си. Проумейте, че силата на всяка прекалена реакция всъщност не е сила. Спомнете си, че всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие. Това обяснява защо борбата никога не свършва. Оставете я да приключи.

5. Самоизмъчването се ражда от отъждествяването с представата, че колкото повече страдате, толкова по-истински и значим би трябвало да бъдете.

Освободете се от самоизмъчването. То ви тласка напред, но не ви отвежда никъде. Онова, което представлявате всъщност, никога не страда от онова, което не представлявате.

Из „Тайната на свободния човек“, Гай Финли


 

Коментари към "5 неща, от които трябва да се отървем, за да бъдем щастливи ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg