5 оплаквания, които пречат на щастието

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Без да го осъзнаваме всеки ден ни се случва да се оплачем от това или онова, колкото и дребно или наивно да звучи то. Може да го кажем на глас или просто да го оставим в мислите си, но със сигурност все се намира нещо, за което да сме недоволни. Тези постоянни оплаквания обаче ни вкарват в капана на негативното мислене, а докато умът ни гравитира в негативното, щастието ще бъде на километри разстояние.

Ето кои са най-честите оплаквания, които ни пречат да почувстваме себе си по-добре.

Няма достатъчно добри мъже навън

Една от най-честите реплики, които ще чуете от необвързаните дами, които по ред обстоятелства са претърпели несполуки на любовното поле. Но не си мислете, че свестните мъже не съществуват. Нещата не стоят така. Ако продължавате да си повтаряте това, то със сигурност ще настроите съзнанието си така, че сами саботирате шансовете си да откриете любовта. В крайна сметка, ако наистина вярвате, че няма добри мъже, защо си губите времето да флиртувате с този и онзи в напразни опити да откриете поне един? За да го намерите наистина, трябва да вярвате, че един ден в крайна сметка ще го намерите.

Твърде трудно е

Неизбежно е да се сблъскаме с някакви предизвикателства в живота си, но не си казвайте, че е невъзможно да се справите. Ако искате наистина да постигнете целите си, трябва да сте напълно уверени, че те са възможни за постигане. Предизвикателствата ни помагат да направим по-силни ума и тялото си. Ако всичко ни беше лесно, никога нямаше да изпитаме желанието да развиваме себе си.

Не съм достатъчно добра

Никога, ама никога не бива да се оплаквате, че не сте красива, умна или добра. Ако повярвате, че сте достатъчно стойностна жена, която си струва много повече, отколкото осъзнава. Всички си имаме своята неувереност, но няма причина да се оплаквате заради личността си, защото тя е много по-удивителна, отколкото мислите.  

Мразя работата си

Винаги съм смятала, че най-голямата причина да станеш добър в дадено нещо, е това, че го вършиш със страст, че обичаш това, което правиш. И до днес съм категоричен привърженик на това, че ако дадена работа не ми харесва, то непременно трябва да се огледам за друга, но не и да оставам „заробена“ да върша нещо с неудоволствие. Но! Осъзнавам колко много възможни сценарии има в този живот, колко много различни вселени(разбирай характери) има на този свят и поглеждам на нещата от различен ъгъл – ако обстоятелствата не ти позволяват да смениш работата си поне за момента, то не се оплаквай от нея, приеми, че е само етап. Когато се почувствате негативно за работата си, помислете си колко много страдат без никаква работа. И бъдете благодарни, че имате работа, която ви носи доход.

Не искам да го направя

Едно от най-честите оплаквания изобщо – в крайна сметка всички имаме нещо за вършене, което просто трябва да се свърши. По начина, по който се е развило човечеството обаче, няма как да си живеете живота, ако не си изперете дрехите(освен ако не си купувате непрекъснато нови, вместо да перете) или не си напишете домашното – в противен случай просто няма да постигнете успеха, който искате, нали? Подобни задачи са необходимост и трябва да бъдат свършени – в такъв случай защо си губите времето в оплаквания, вместо да ги свършите?

 

Вижте още:

15 житейски съвета, които не получаваме в училище

9 мъдри съвета за всяка жена


 

Коментари към "5 оплаквания, които пречат на щастието ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg