5 причини да се почувствате успели на 30

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Казват, че годините в университета са най-щастливите от живота. Но ние не вярваме в това. Първо, защото сме убедени, че всичките ни години могат да бъдат „най-щастливите“, и второ, защото на 30 животът е различен.

На 30 вече си изживял и стресът от отговорностите, и радостта да си наясно какво искаш и да си наясно, че можеш да го получиш. На 30 вече си пораснал. А в същото време си достатъчно млад, за да продължиш да изживяваш „лудориите“ на 20-те. На 30 със сигурност ще се почувстваш успял. Поне по няколко причини.

По-малко, но по-здрави приятелства

Чукнеш ли трийсет, ще осъзнаеш някои простички истини за взаимоотношенията между хората. Не само интимните, но и приятелските. Може и да имате 5000 „приятели“ във фейсбук, но това вече не значи нищо за вас. Защото сте наясно, че не количеството, а качеството прави приятелствата ценни. На тези години вече сте се сблъскали с предатели, използвачи и нарциси, знаете на какво вие самите сте способни в една приятелска връзка, създавате по-дълбоки приятелства и цените много повече истинските си другари, вместо бройката във фейсбук. Научили сте се, че може да живеете и сами и това ви дава силата да предпочетете добра компания, която ви обогатява духовно, хора със сходни интереси и разбирания за света, отколкото много „аверчета“, от които не знаете какво да очаквате. Отървали сте се от токсичните приятелства, защото знаете, че времето ви е ценно, за да го губите с тези хора, които смучат енергията ви. Така сте освободили място и за нови приятелства, за които знаете, че ще бъдат ценни – вече сте се научили какво е важно за вас и какво може да дадете.

Казано накратко, може и да са ви останали само двама приятели, но дълбоко в сърцето си знаете, че можете да им се доверите.

Пари в банковата сметка

Образно казано. Знаем, че за съжаление не живеем в лесни времена или поне на правилните географски ширини, и никак не е просто да натрупаме сериозна банкова сметка. Но това, което имаме предвид, е, че на 30 вече сте се научили да мислите за финансовото си състояние, да си изкарват сами парите, като умело балансирате между това, което ви носи доходи, но и изпълва сърцето ви с трепет. Може и да не тънете в лукс, но не харчите неразумно и знаете как да жонглирате с финансите си, така че да имате за сметки и данъци, но и за някоя и друга екскурзия, тоалет или козметика.

Не се правите на някой друг

На 20 и няколко може и да започвате живота си като независима личност с несигурност – може би се подлъгвате, че трябва да бъдете такива и такива, за да ви харесват всички, за да стане така и така. Но на 30 опитът ви ви е научил на друго – гласът ви, тоест вашето мнение е важно, каквото и да мислят другите. Знаете професионалната си стойност, може да защитите себе си и да се измъкнете от неловки ситуации. Поемате рискове, водите другите. Вече не изпитвате нужда да се променяте и да правите на такъв, какъвто не сте, за да се харесате на всички. Просто защото знаете, че няма как да се харесате на всички, и е много по-важно да бъдете такъв, какъвто сърцето ви иска.

Не ви пука

Казахме ли, че на 30 вече сте наясно, че не може и не трябва да угаждате на всички? Ооо, да. Взимате всички тези уроци от 20-те си години и ги прилагате в живота си. Искате, каквото искате, и не се извинявате за това. Знаете значението и важността на думата „не“ и усложненията от постоянното казване на „да“. Вече не ви пука какво се говори зад гърба ви, защото имате ясна цел – да бъдете себе си.

По-уверени сте от когато и да било

Всички си имаме своите слаби и силни страни. Преминем ли през опознавателни 20 години обаче, на 30 вече разбираме по-добре и качествата си, и недостатъците. Знаете какво вино обичате, вместо да посягате към бутилките според шарения етикет. Знаете как да си вършите работата и я вършите добре. Знаете как да си договорите повишение, да изкарате пари, да сготвите печено пиле и някакъв десерт. Но преди всичко знаете кои сте и какво е важно за вас. Вече знаете достатъчно за света и за себе си. Защото имате повече житейски опит. Оттук нататък се учите на нови неща още по-лесно, чувствате се много повече себе си и уверени. Така че, да, не се плашете от 30-те, най-щастливите ви години всъщност тепърва предстоят. 

 

 

Вижте още:

23 неща, от които трябва да се отървете преди 30

9 неща, които да направиш, ако си необвързана преди 30


 

Коментари към "5 причини да се почувствате успели на 30":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg