5 причини защо връзката от разстояние прави любовта по-силна

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Казват „далече от очите, далече от сърцето“. Мислите ли, че е вярна тази приказка? Или това, че обектът на мечтите ви е далече от очите, може само да направи копнежа по-голям?

Само който не се е сблъскал с връзката от разстояние, не знае колко противоречива и трудна може да бъде тя. Но и колко точно може да заздрави чувствата на двама влюбени.

Логиката подсказва, че да бъдеш далече от любимия за дълги периоди без никакъв физически контакт, може да убие желанието. Но чувствата, напротив, учат, че ако обичаш някого, връзката от разстояние не е непреодолима бариера, а нещо, което и двамата искате да направите. Връзката от разстояние може да ви накара да оцените по-добре отношенията си, да разберете по-добре нуждите си и какво сте готови да дадете.

1.      Какво е връзката, ако не е изградена върху доверие?

Когато не сте физически заедно, е много лесно да попаднете в капана на мислите какво ли прави той в свободното си време. Дали случайно не се сближава с някое момиче, дали пък няма да срещне по-привлекателна за него личност?

Няма начин да не се появят подобни тревожни мисли, но те са израз на несигурността и собствената ви ниска самооценка. Истинската връзка се гради върху доверие. А това означава да оставите сърцето си леко и пърхащо, вярвайки че ако ви е писано, ако истински се обичате, този човек ще остане с вас. В противен случай той просто не е вашият човек. Връзката от разстояние е уникален тест колко точно се доверявате и ви се доверяват, колко сте близки и истински един с друг.

2.      Дава възможност да се оцените истински

Има моменти, в които неимоверно ще ви липсва това, че не можете да го докоснете, че го няма, за да си поплачете на рамото след тежък ден в работата или в такива моменти. Но липсата ще ви накара да оцените мъжкото му присъствие още повече. Връзката от разстояние ще ви помогне да цените времето, когато сте заедно, и ви дава нещо, което да очаквате с нетърпение. А редуването на периоди с него и без него помага да осъзнаете истински колко ви е скъп този човек и на какво сте способна, за да го имате в живота си.

3.      Провокира истински, стойностни разговори

Големият проблем на информационното ни общество е, че твърде много говорим, без да казваме нищо. Същото се случва и във връзките, където един от най-големите проблеми, който допринася и за разделите, е липсата на стойностна комуникация. Но когато връзката ви разчита на разговори в Skype и Facebook, бързо се научавате да си казвате важните неща, нещата, които имат значение за душата и сърцето. Разстоянието ще ви накара да осъзнаете, че в една връзка има много повече от секс и физическо изразяване на чувствата.

4.      Тест за всичко, върху което е изградена връзката ви

Дали сте заедно от няколко седмици, месеци или години, връзката от разстояние е страхотен начин да проверите върху какви основи се гради. Да бъдете разделени ще постави много неща в перспектива, каквато двойките, които са физически заедно, нямат. И именно тази перспектива ще „освети“ важни елементи във връзката ви.

5.      Трудните времена все някога свършват, силните хора – не

Не всички имат нужната сила да издържат бремето на връзката от разстояние. Дали това е недостатъчно любов, или е просто слаб характер, няма значение. Но ако сте от тези, които могат да се справят с това, връзката ви ще ви помогне да осъзнаете собствените си качества, за които може би не сте се замисляли. Когато сте физически заедно, е много лесно да приемете нещата за дадени. Но сложете няколко хиляди километра между вас – това е моментът, когато започва истинската работа. Връзките винаги изискват усилия и от двете страни, но ще се изненадате колко много може да постигнете, когато ви разделя разстояние.

 

Вижте още:

5 пъти, в които трябва да послушаме сърцето си

9 женски емоции, които мъжете смятат за лудост


 

Коментари към "5 причини защо връзката от разстояние прави любовта по-силна":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg