5 причини, че детето ви трябва да има домашен любимец

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно
В много от домовете има по поне един домашен любимец и главни виновници за това са децата. Повечето харесват животните и обичат да се социализират с тях, а те от своя страна имат много предимства за вашето дете.
 
Точно за това ви съветваме да купите домашен любимец на детето си, ако то поиска. Първо обаче, се уверете, че детето ви не е алергично към даденото животно.
 
Е, може би вече се питате и какви са ползите за детето от домашния любимец?
 
Ето и отговора:
 
1. Учат на отговорности
 
Децата обичат да се грижат за домашните си любимци и това е прекрасен начин да се научат да са отговорни. Когато например къпете кучето си, оставете детето ви да гледа как става и с времето ще придобие интерес да го прави. Разходките, храненията и другите грижи за кучето също са отличен начин да придобият чувствто за отговорност.
 
2. Подобряват невербалната комуникация
 
Проучвания сочат, че децата могат да комуникират повече с домашните си любимци отколкото възрастните. Това е така, защото децата имат много повече време да опознаят домашния любимец и да развият симпатии към него. Също така, дете което живее с котка или куче  е по-търпеливо и разбиращо сравнено с дете, което няма домашен любимец. Това е така, защото такова дете отделя повече време да разбере дадена ситуацията преид да реагира.
 
3. Намалят алергиите
 
Това показва проучване направено с деца между 2 и 11 години. Резултатите показали, че децата, които са израснали с домашен любимец имат по-силна имунна система сравнено с децата, които са израснали без животно в къжата.
 
Децата, живяли с домашни любимци също така имали високи нива на антитела, които са отговорни за предотвратяването на алергии, настинки и грип.
 
4. Помагат им да учат
 
В случай, че вашето дете има проблеми с четенето, то домашният любимец може да му помогне изключително много. Домашните любимци се използват в институциите, които обучават деца с умствена изостаналост. Може би се питате как?
 
Децата, които се притесняват да четат на глас пред хора или в училище получават домашен любимец, на да четат. Така те намират четенето за по-приятно и непритеснително, отколкото да го правят пред учителя или съучениците. Това от своя страна ще повдигне самочувствието на детето ви като в същото време ще му помогне да подобри начина, по който чете.
 
5. Незаменима компания
 
В случай, че имате много забързан живот и не прекарвате достатъчно време с детето си, то домашният любимец може да е отлична алтернатива. Проучвания показват, че децата смятат домашните си любимци за приятели и се чувстват в безопасност в тяхната компания. То ще бъде отлична компания за вашето дете, а също така разходките ще накарат детето ви да не стои на компютъра по цял ден, например.
 
 
Решите ли да вземете домашен любимец на детето си, го оставете да избере животното само, за да сте сигурни, че му харесва.

 

Коментари към "5 причини, че детето ви трябва да има домашен любимец":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg