5 причини, че трябва да превърнете 2018 г. във вашата, егоистична година

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

"Грижата за себе си никога не е егоистичен акт - това е просто добро стопанисване на единственият дар, който имам, подаръкът да бъда на земята, за да служа на другите.Всеки път, когато можем да слушаме истинското си аз и да му отдаваме грижата,която изисква ние го правим не само за себе си, но и за много други, до чийто живот се докосваме. "- Паркър Дж. Палмър

Фактът, че съществуваме, предполага, че първо трябва да се погрижим за себе си. Това не е егоистично; това е акт на оцеляване. Ако не се грижим за нашите основни и по-специфични нужди, кой ще го направи? Трябва да живеем със себе си през целия си живот, затова нямаме друг избор освен да направим всичко необходимо, за да се задържим на повърхността.

Животът, обаче е повече от това,  просто да оцеляваме; той е и за това да се развиваме добре и да успяваме. Става въпрос за отделяне на време за самия себе си, да разберем какво наистина харесваме и за изграждане на живот, с който можем да се гордеем. За съжаление твърде много хора не развиват достатъчно потенциала си или живеят за някой друг освен за себе си. "

Заслужавате да бъдете малко егоистични тази година и да се поставите на първо място, за да направите промяна.Ще обясним как може "егоизмът" да облагодетелства живота ви по-подробно долу.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ 2018 ВАШАТА ГОДИНА:

1.Ще се научите да бъдете най-добрия приятел на самия себе си.

 

От всички хора в живота си често имаме най-слаба връзка със самите себе си.Ние прекарваме много време, опитвайки се да накараме другите да се радват и да се грижат за нуждите си, като същевременно пренебрегваме човека, с когото сме 24 часа в денонощието,7 дни в седмицата: самите себе си. Много от нас дори не се харесват и искат да излезнат от кожата си и да влезнат в живота на някой друг. Виждаме публикациите на хората във Facebook или Instagram и се сравняваме с тях и с техния "привидно" съвършен живот. Прекарваме толкова много време, да се мразим, защото сме най-лошият си критик.

Не е изненадващо, че толкова много хора се чувстват по този начин, защото живеем в свят, обсебен от прогрес. Нищо не е достатъчно добро, включително и самите ние. Не е нужно обаче да попадате в този порочен кръг. Вярвайте, че сте достатъчно добри, точно каквито сте сега и наистина отделете време да се опознаете. Най-големият подарък, който можете да дадете на себе си, е да се обичате, защото никой не може да ви го отнеме.

 

2.Да бъдете егоистични ще ви дари с по-добри отношения с другите.

Когато се съсредоточите върху себелюбието и грижите за себе си, мъглата, която засенчва визията за самите вас, ще започне да избледнява. Ще имате съвсем ново възприятие за себе си и това позитивно „самоизображение” ще привлече точните хора към вас.Когато започнем да действаме от гледна точка на любов и приемане, а не от омраза и отхвърляне, нашите взаимоотношения ще се обърнат на 180 градуса.Можем да дадем повече любов и следователно да получим повече от нея в замяна. Да бъдеш отворен към себе си и да се отказваш от негативните модели на мислене, ще бъде като полъх на чист въздух и другите хора със сигурност ще го забележат.

Ще осъзнаете какво заслужавате в отношенията си, и ще оставите зад себе си всички, които не служат вече на вашия интерес.

3.Вашето физическо здраве ще се подобри.

 

Забавянето на оборотите и отделянето на повече време за лична грижа ще ви позволи да освободите стреса и детоксикирате тялото си от събирана с години вреда. Когато не обичаме себе си, имаме склонност да ядем и да пием неправилните храни, да влизаме в грешни взаимоотношения и просто да живеем прекалено бързо. Ние не отделяме време да декомпресираме и да оставим телата си да се излекуват от износването на ежедневието.

Но поставянето на себе си на първо място ще ви позволи свободата да изследвате по-здравословни житейски практикикато медитация, отглеждане на собствена храна, подготовка на повече храна у дома, упражнения и т.н. Няма нищо по-важно от вашето здраве и когато полагате усилия, ще започнете да виждате положителни резултати в начина, по който изглеждате и се чувствате.

4.Да поставиш себе си на първо място означава да имаш смелостта да следваш мечтите си.

 

Повечето хора работят работа, която не искат, плащат сметки за неща, които не искат, само защото всички останали го правят. Хората си слагат предпазна мрежа, защото това е удобно, не защото ги прави щастливи.Обаче, живеенето на живот, пълен със сигурност, обикновено означава да се откажем от нашите мечти и да чакаме възможност да ги последваме по-късно. През повечето време, обаче по-късното никога не идва. Безброй хора умират с неосъществени мечти, недокоснати и неизследвани. Недейте просто да се устройвате в живота; следвайте сърцето си и не търсете утвърждаване от другите, че това е "правилният" път - защото никой не знае наистина какъв е той, само вие.

5.Ако се отнасяте към себе си по-добре, това ще промени вашата душевност.

Толкова много хора по света страдат от психични разстройства. Ние не твърдим, че самолюбието и грижите за себе си са един цялостен отговор на кризата, свързана с психичното здраве, но и как би могло да ви нарани по-доброто отношение към самите вас ?

 Ако не друго, ще получите по-добра представа за себе си, което ще ви накара да се чувствате по-уверени, да чувствате повече щастие и благополучие. Необходимо е постоянство и воля, но извършването на дейности, които спомагат за подобряване на умственото състояние, ще ви накара да се почувствате по-добре като цяло. Тренировката, упражненията по йога, медитацията и дълбокото дишане са само няколко неща, които подобряват психическото здраве.

Искаме само най-доброто за вас през тази нова година и се надяваме да живеете живота си в пълния му потенциал. Единствените ограничения, които съществуват, са тези, които сами си поставяте, така че просто вярвайте, че сте непоколебими , че няма какво да ви спре и ще можете да направите всичко, за което си помислите!


 

Коментари към "5 причини, че трябва да превърнете 2018 г. във вашата, егоистична година":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg