5 проблема във връзката, които всъщност са полезни за любовта

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Във всяка връзка настъпват моменти, които са изпитание за любовта. Провокират ни да се запитаме, това ли е човекът за мен? Не заслужавам ли нещо под-добро? Ако наистина ме обичаше, щеше ли да постъпи така? Но според брачните консултанти, някои от тези, разклащащи устоите ситуации, са доста полезни за връзката като цяло. Нека видим кога не бива да се тревожите толкова.

 

1. По време на секс партньорите фантазират за друг/а
Фантазиите са силен афродизиак. Ако въображението помага на партньорите да се открият физически и емоционално, то това не е проблем, а дори нещо прекрасно за взаимоотношенията.

 

2. Партньорите се карат често
Има една доста интересна теория, на която няма как да не признаем и голяма доза истинност. Психолозите казват, че когато партньорите се карат, те всъщност не се притесняват да си кажат директно какво не им харесва, как се чувстват. Далеч по-страшно от това е мълчанието. И все пак, те съветват да се стараем към конструктивност, дори във скандал. Да не започваме с „Ти си…“, а „Аз се чувствам…, когато ти…“

 

3. Онлайн флирт
По-ревнивите персони трудно ще се съгласят, че флирт с друг/а в Интернет е нещо полезно. Но закачливите комуникации с трети човек могат да са полезни, стига да не стигнат до физическа част. Флиртът повдига самочувствието и партньорът ви може да започне да се държи още по-добре с вас. А може и да остане разочарован от лицето отсреща и да оцени по-високо вашите качества. И все пак, бъдете нащрек. Ако краткият чат се превърне в денонощна мания, задължително трябва да вземете мерки.

 

4. Той/тя работи прекалено много
Страстта и отдадеността към професията са хубави качества. И признак на самостоятелност, увереност и желание за развитие. Не беше ли това една от причините да се влюбите в него/нея? Проблемът настъпва, ако работата е винаги преди вас дори, след като вече сте създали семейство.

 

5. Той/тя излиза често с приятели
Едно от правилата за щастлива връзка е динамичен живот заедно, придружен с динамичен живот отделно един от друг. Приятелите задоволяват потребности, които, ако останат незадоволени, ще се обърнат срещу партньора. Срещите с тях разтоварват, развеселяват, правят ни по-позитивни. Вместо да се опитвате да обсебвате тотално половинката си и цялото й време, по-добре я оставете да има ползотворен социален живот, отделно от вас.

 

Вижте още:

10 истини за любовта, които разбираш, когато станеш на 30!

Защо крием чувствата си или как си отива любовта


 

Коментари към "5 проблема във връзката, които всъщност са полезни за любовта":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg