5 Психологически причини, поради които не можете да отслабнете

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Има пет основни психологически причини, които могат да бъдат причина за вашата неспособност да отслабнете.Всеки, който има проблем с намаляването на теглото трябва да бъде нащрек за тези признаци,  при които има психологически фактор.

# 1 Вие сте пристрастени към незабавното удовлетворение.

Това е най-често срещаната психологическа причина за неспособността на човек да отслабне и да запази теглото си в дългосрочен план. Ефекта "Yo Yo " винаги е свързан с концепцията за диета, предназначена да има бързи резултати. Това желание за бързи резултати може да доведе до други видове потенциално опасни диети, които няма да бъдат ефективни в дългосрочен план. Загубата на тегло изисква дългосрочен ангажимент към промяната и ако правите  отново и отново диети, защото искате мигновени резултати, вие ще свършите в един затворен кръг.

# 2 Имате сериозна липса на контрол над импулсите.

Дори когато сте сити, можете да кажете „Не” на някой, който ви предлага храна. Тази липса на контрол над импулсите е малко вероятно да се ограничава само до консумацията на храна. И не всеки може да разбере, че има проблем с  това.Психологията препоръчва да се опитате да практикувате забавяне на желанието за удовлетворение на внезапни импулси възможно най-дълго.

# 3 Вашата воля се изчерпва в други посоки и цели.

Нямаме безкрайна воля. Това е причината поради която всъщност най-често хората прекъсват диетите си през нощта. Ако сте под стрес, липсва ви сън, или нещо друго, което послужи като чувство на неудовлетвореност за Вас - диета може да бъде твърде обезсърчителна.Това се нарича "изчерпване на волята" и тя може да бъде възстановена с почивка и релаксация. Все пак винаги трябва да обмисляте факторите, които биха могли да изчерпят вашата воля.

# 4 Твърде много пиене.

В психологията се нарича "алкохолно късогледство", което означава, че хората са по-малко възпрепятствани поради консумирането на алкохол. Диетата на такъв  човек е е страхотна, докато не стигне до края на деня. Той пие и започва да иска да яде. Алкохолът е свързан с храната. Не е задължително за тези хора да се напиват, за да спрат да следят режима си и да започнат да преяждат.

# 5 Вие сте жертва на собствената си умствена клопка.

Има два различни начина, по които „Психологията днес” описва това. Първо, имате ситуация на "самостоятелно лицензиране". Това е класическият сценарий, в който си казвате: "Бях толкова добър, че заслужавам награда". Тази възнаграждаваща психология завършва като само-унищожителна и всеки напредък, който е постигнат, се връща обратно към вас.

Вторият начин е начинът, по който вашият мозък ви подмамва да прескочите диетата си  чрез  т. нареченото "падане от каруцата" , в чийто коловоз могат да влезнат хората.Някой може да наруши едно правило в диетата си само веднъж и след това да се откаже от диета напълно в полза на нездравословни варианти, защото в съзнанието си вече е нарушил диетата си и е твърде късно.Не се забърквайте в психически пазарлък, който ви предпазва от постигането на вашите цели. Най-лесният начин да се избегне това е да не се занимавате с тези видове ментални патерици.


 

Коментари към "5 Психологически причини, поради които не можете да отслабнете":
Най-четени
Най-добрите алтернативи на сухия шампоан Най-добрите...

Вижте кои са те!

12:30 | 10-10-19| алтернатив...
 
Невероятно лесни начини за борба с разширени паякообразни вени Невероятно лесни...

Как лесно да предотвратим и...

14:30 | 10-10-19| Виж цялата статия
 
Бебешкият „говорещ с кучета” си приказва с малкия Шорки Бебешкият „говорещ...

Неясен, но много забавен...

19:37 | 10-11-19| Виж цялата статия
 
10 начина да засилите позитивните вибрации в дома си 10 начина да засилите...

Положителна ли е енергията в...

18:19 | 10-15-19| Виж цялата статия
 
Какво представлява есенното безпокойство и какво го причинява. Как да го преборим Част 1 Какво представлява...

Има ли обективна причина за...

13:07 | 10-16-19| Виж цялата статия
 
Потите се много? Защо някои се потят повече, отколкото други Потите се много?...

Кога и защо се потим повече:

15:30 | 10-18-19| Виж цялата статия
 
7 ритуала на грижи към себе си за силно чувствителни хора 7 ритуала на грижи...

Какви са признаците на...

14:06 | 10-22-19| Виж цялата статия
 
Изследователите откриват, че споделянето на леглото с домашен любимец подобрява съня и чувството за сигурност Изследователите...

Имате ли проблеми със съня? А...

12:23 | 10-11-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg