5 решения, за които ще съжаляваш след 5 години

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

„Само, ако…“ Кой ли не си е казвал десетки пъти тази фраза. За съжаление, времето не се връща назад. Това, което правим сега, ще е непоправимо после, затова нека се отнасяме с любов към себе си, а и към другите! Ще ви споделим нещо, което може би знаете, но е хубаво да бъде припомняно. 5 решения, за които рано или късно ще съжалявате.

1. Да носиш маски, за да впечатлиш другите. Слушай сърцето си, бъди такъв, какъвто си, не се притеснявай от това, как другите те приемат. Многото маски ще стопят лицето ти и един ден ще разбереш, че си загубил себе си някъде в стремежите всеки да те хареса. Ще забележиш, че заради маските си загубил и тези, които са те обичали без тях.

2. Да се страхуваш от промени. Ако искаш да оцениш поведението си в миналото, виж сегашното си положение. Ако искаш по-добро бъдеще, започни да го градиш днес, сега, веднага! Не се страхувай от различното, от риска… те винаги са по-доброто решение от застоя!

3. Да следиш всеки детайл. Често тези хора наричат гордо себе си „перфекционисти“, но нека погледнем нещата от високо. Струва ли си всяка дреболийка времето? Поеми въздух, отпусни се… понякога е достатъчно просто да се пуснеш по течението.

4. Да чакаш друг да сбъдне мечтите ти. Хората са научени да търсят външни фактори за своето неблагополучие. Научени са и да чакат някой отвън да донесе щастие в душите им. Но истината е, че всичко зависи само и единствено от теб. Ако искаш, ако вярваш, ако действаш… ще получиш! Но на първо място, се научи да обичаш себе си.

5. Да се откажеш, когато ти е най-трудно. Крайният успех е низ от победи и загуби. И винаги идва след най-голямата трудност! Учи се от грешките си и винаги продължавай напред!

 

Вижте още:

Как мислят успелите хора?

Прости съвети за щастие
 


 

Коментари към "5 решения, за които ще съжаляваш след 5 години":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg