5 съвета за по-добър сън

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети


Имате ли проблеми със съня? Трудно ли ви е да заспивате бързо, когато си легнете? Е, имам добри новини за вас!

Първо, вие не сте единствените, които страдат от проблеми със съня. Има стотици хора, които имат същия проблем. Второ, този ваш проблем има решение. Последвайте 5-те съвета, които ще ви дам и ще забележите драстична промяна в съня си.

Вижте и кои са те:

1. Направете си график

Повечето проблеми със съня възникват, защото не можем да си направим рутина. Една вечер си лягаме в 11 а на другата стоим будни до 2 през нощта. Всичко в живота ни си има правилно време. Вашето тяло очаква да му определите време за сън, и ако успеете да го направите няма да имате проблеми с постигането на перфектния сън.

2. Бъдете активни

Трябва да разберете, че е от изключителна важност да изразходвате енергията си през деня. В случай, че имате работа, която изисква да седите по цял ден, значи трябва да промените някои от навиците си. Карайте колело вместо кола или пък използвайте стълбите вместо асансьора. По този начин ще можете да изразходвате доста енергия и в края на деня да се чувствате изморени. Всички знаем какво следа след това, нали?

3. Избягвайте яденето и/или пиенето вечер.

Живеем в свят, в който не отделяме внимание на закуската, а отделяме много на вечерята и дори по-лошо – на късните хапвания. Яденето на храна късно вечер може да предизвика дискомфорт и проблеми със съня. Също така избягвайте и алкохола вечер. Според митовете пиенето на алкохол преди сън ще ви освободи от болка и напрежение и ще ви помогне да заспите по лесно. Това не е така и дългосрочните ефекти на тези навици също са негативни.

4. Купете си комфортен матрак

Една от главните причини поради която може да имате проблеми със съня е матракът, на който спите. В случай, че има дори и малък шанс матракът ви да е износен или стар, то това е перфектното време да го замените. Комфортното легло не само ще ви помогне да заспите по-бързо, но и ще направи съня ви по-пълноценен.

5. Кажете довиждане на всички електронни устройства

Според проучвания, използването на електронни устройства преди лягане може да наруши вашия сън. Това става, защото светлината, която се излъчва от екраните (синя светлина) има лъчи, които променят процесите в мозъка. Тези промени нарушават изпращането на сигнали в ума ви, което от своя страна не позволява на тялото ви да приеме тези сигнали и да осъзнае, че е време за сън.

Така че, около един час преди да заспите, изключете устройствата и се отпуснете като четете, слушате музика или пък правите нещо креативно като плетене или оцветяване.
 


 

Коментари към "5 съвета за по-добър сън":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg