5 съвета за 5 типа самотни жени

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Дами, да не бързаме да увесим нос, прегръщайки така лесно самотата.

Има различни типове жени. И всички те имат своите самотни моменти. Въпросът е обаче, че най-вероятно подхождат много различно от вас. И разбира се вие сте различни, имате своята индивидуалност.

Но, ако се разпознаете, в някои от следващите типове, може и да са ви от полза.

Полярен тип

Това е жена, която би се отказала от това да си има половинка в името на
гордата самота. Като полярен екземпляр, който е бил травмиран от житейския опит.

Ако трябва ще остане сама на северния полюс, но ще отстоява своята позиция и желанието да живее за себе си.

За такива жени самотата става удобна, а понякога и саможива идилия.

Носещата лош пример

Тази жена ще превърне самотата в обикновен и нормален за нея начин на съществуване. Ако е в неблагоприятна семейна или социална среда, тя не би могла да допусне дори, че има различни и качествени хора.

Докато не се почувства крайно убодена от горчивата действителност, може и да поддържа отдалечени отношения с половинка, която умело не допуска много близо до себе си.

Не би търсила доброто у някой, а така би избирала по-скоро тиранични типове мъже, след които може завинаги да реши да е в самота, отколкото да продължава така.

Жена, потънала в миналото

Такъв тип жена е имала отношения с „любовта на живота си“, които рязко са били прекъснати поради различни обстоятелства.

Тази жена обаче е продължила да доизживява в себе си тази любов, сякаш категорично неспособна да преживее неблагоприятния развой на събитията. Така остава в миналото, докато времето си тече…

Тя разиграва мъчителни продължения, дълбаейки какво е можело да бъде, къде е сгрешила, а къде той…

Харесващата неангажираността

Тази жена си има съвсем друга ценностна система, която и позволява да живее според интересите си, да завързва между другото неангажиращи кратки връзки.

За нея самотата всъщност не е нещо тъжно, скучно или страшно. Важното е да си живее необезпокоявана от каквото и да е.

Принцесата

Чакайки своя герой, тя изгражда придирчивост и високи изисквания. Мъжът до нея, ако реши, че е той, трябва да е безупречен, с най-много качества на света. Но, че е такъв, този тип жена ще реши не така лесно.

Тази жена има чести моменти, в които страда, защото счита, че плаща прескъпо, за да отстои своята ценностна система, финост, сякаш и светът я е дарил с неизчерпаема сила и енергия, заради многото наоколо посредствени и злобни персони. И все не се примирява с това. Тогава и идва нейната самота, сама на лазурния бряг, загледана тревожно във вълната, скриваща се в океана…

Как може обаче, за да не се стига до тези негативни моменти, или да се прекратят, различните типове трябва да постъпят?! 

Ето 5 съвета.

1. За полярния тип жена е добре да разбере, че има и южен полюс, макар доста да се е понамръзнала. Да се изчисти от изкривената философия, докато не е станала правило на поведение и потребност. Ако има събития, които да й покажат категорични истини за това, че може и да се довери.

2. За жената, носеща лош пример, е добре да избере по-подходящи и благоразумни хора, с които се среща, да подобри средата си.

3. Жената, потънала в миналото е добре да общува с хора с различни добронамерени и впечатляващи гледни точки. С които да сподели и разсъждава за превратностите на съдбата и миналото.

4. За този тип, за който самотата означава по-скоро незастрашаваща личните прищевки, е добре да се насочи към кариера, или занимание, в които ще може да оцени колко ценно е времето, от което е лишена да види близък, или да успее ей сега, щракайки с пръст да си направи шеметна екскурзийка.

 5. За жената тип принцеса, пазеща ценностната си система, е важно да не допусне инертността да вземе превес и да се превърне в самота. А да бъде по-инициативна, и, може би рано или късно ще има подходящата половинка. Тогава няма да стои обидена, и, самозалъгваща се, че „притрябвал й е пък всеки срещнат!“, което в превод означава нещо като „не искам да съм сама, но не и, с който и да е“!

Вижте още:

Детска мода 

Силата на характера


 

Коментари към "5 съвета за 5 типа самотни жени ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg