5 съвета как да пиете без да се напиете по празниците

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Идва това време в годината – празниците. Повечето от приятелите ми започват да се оплакват седмици предварително затова, че ще се наложи да прекарат време със семействата си. Много от тях се стараят да държат личния си живот настрана от семейството като избягват теми относно политика, срещи или пък пиянски истории.

Точно тук обаче, моето семейство се отклонява от нормата. Не само, че пием по питие веднъж седмично с майка ми, но тя ме научи как да се наслаждавам на алкохола по време на празниците.

Ето и петте неща, които тя ме научи:

1. Не бързайте

Много от младите се опитват да поглъщат огромни количества алкохол по време на празниците, но това само ще им навреди и няма да могат да функционират до средата на деня. Другото нещо е, че като се напиете твърде рано ще изпуснете всичките луди неща, които близките ви правят. Най важният съвет бе следният: Всеки празник трябва да започва с леко питие като например Мимоза или пък Блъди Мери, а твърдият алкохол трябва да се включи едва след вечеря, но преди десерта. За разлика от връстниците ви, които ще бъдат „натряскани“ през целия ден, вие ще сте леко подпийнали. Така се прави!

2. Колкото по-хубава е чашата, толкова по-елегантни изглеждате

Майка ми от рано ме научи, че никой не може да те съди за решението ти да изпиеш две бутилки вино, ако го правиш пиейки от чаша от елегантния сервиз, който баба ви ви е завещала. Това не е университетско парти – стегнете се! Колкото по-малко погледи привличате, толкова повече може да консумирате.

3. Лошата телевизия е по-добра с алкохол

Всички обичаме коледните класики като „Сам Вкъщи“, но също така има и толкова много ужасна телевизия по време на празниците. В случай, че попаднете на лошо предаване, което ви е скучно – не се мъчете, а грабнете чашата с алкохол и му се насладете.

4. Дремките са от изключителна важност

Когато бях по млад си мислех, че майка ми си дрямва, защото бе твърде заета с готвенето. С времето обаче разбрах, че това е било просто една лъжа. Това ви помага да останете в играта – бърза дряма след вечеря може да е изключително важна за „втория рунд“, а и може да накара другите да си мислят, че спите просто защото се преяли!

5. Иисус е обичал виното

Първото документирано чудо на Иисус е това, че е превърнал водата във вино на сватба в Кана. Виждате ли? Дори той мисли, че събрание на цялото семейство не може да мине без сладкия еликсир, който е виното – все пак Господ е направил гроздето.

В крайна сметка не се срамувайте, не се чувствайте гузно, нито пък се страхувайте – вдигнете чашата и благодарете на Господ, че алкохолът съществува!


 

Коментари към "5 съвета как да пиете без да се напиете по празниците":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg