5 тайни на умението да общуваш с другите

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Съществува една истина, стара, колкото и света. А именно – в обществото ние сме сами за себе си, но никога не сме сами със себе си. Всички сме свързани помежду си и умението да се общува и да се изграждат взаимоотношения е ключово за нашето щастие...

 

Как да накарате хората да се чувстват комфортно във вашата компания? И как вие самите да се наслаждавате на общуването с другите? В следващите редове ще научите 5 важни принципа, които ще ви помогнат в това начинание.

 

Подарете вниманието си на другите  

Има много хора, които са страшно забавна компания. Те умеят да разсмиват, компетентни са по всякакви теми, умеят да говорят сладкодумно... Но не умеят да изслушват. А това е ключово, за да се спечели доверието на другия. Хората живеят в свой собствен свят и за да ги разберете и да знаете как да подходите към тях, трябва първо да ги чуете. Затова гледайте ги в очите и бъдете внимателни, когато те ви говорят. Повярвайте, всеки има нужда да бъде изслушан.

 

Правете комплименти на другите 

Може да ви се струва изтъркано или лицемерно, но истината е, че комплиментите са чудесен начин да стоплите отношенията си с някого. Всеки ги обича! Разбира се, стига да са отправени искрено и с основание. Но истината е, че винаги ще намерите нещо у другия, от което да се възхитите. Така че, просто го покажете! Със сигурност ще направите деня му по-хубав.

 

Изразявайте се точно и ясно 

Разберете, че хората нямат нерви, за да слушат с часове словоизлиянията ви. Необходимо е да се научите да се изразявате възможно най-точно, ясно и грабващо. На събеседниците ви трябва да им е лесно да ви разбират, за да могат да реагират адекватно на казаното от вас. В крайна сметка всеки от нас е презадоволен от информация.

 

Печелете доверието на другите 

Това става със самоуверено присъствие, но не и перчене, с позитивно отношение и искрена усмивка, както и с позиция, която си тежи на мястото, но не подкопава възгледите и самочувствието на другите.. С всички тези неща вие привличате хората към себе си.

 

Говорете с истории 

Няма по-увлекателен и въздействащ начин да грабнете вниманието на другите от говоренето с истории и примери. Така информацията се възприема най-лесно и се отпечатва в съзнанието.  


 

Коментари към "5 тайни на умението да общуваш с другите":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg