5-те тайни на успешния и дългогодишен брак

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

В днешно време да се запази едно семейство си е направо лукс. Много хора загубиха вяра във вечната любов, в брака и в истинността на чувствата изобщо. Замениха ги с думата „интереси“. Но аз категорично мисля, че тези хора са страхливци. Защото за дългата и щастлива връзка си е нужна и борба, която явно не всеки може да води. И избира „лесния път“ – изневери, раздели, скандали, нападки. Да се пуснеш по течението и да обвиняваш другия за всичко. Вместо заедно да се борите за своето щастие и чувства. Всеки ден! Любовта е колкото силна, толкова и крехка! Затова се надявам следващите 5 съвета да ви помогнат да запазите връзката си много дълги и радостни години.

 

1. Запазете своята идентичност. Да, вие вече сте едно, но не през цялото време! Много често единият от партньорите се слива с живота и навиците на другия. Става безличен, безгласен… скучен. Общите дейности и интереси са прекрасни, но не и с цената на нечия идентичност. Не губете себе си във връзката! Никога.

 

2. Вярвайте в любовта си. Абстрахирайте се от всякакви статистики, истории с приятели и тем подобни. Ако живеете в постоянен страх, че връзката ви ще се разпадне, бъдете сигурно, че ще се случи! Просто вярвайте истински, че ще остареете с този човек.

 

3. Съсредоточете се върху общите нужди. Основен фактор в успешните бракове е старанието на всеки един от партньорите да се грижи за другия. Не постоянно да се мисли „а каква е моята изгода“. Общите нужди са от емоционалната жажда за любов, през романтичните изненади, до мръсните чинии в мивката. Не го играйте на „кой е по-прецакан“, просто се грижете един за друг.

 

4. Много физически контакти. Казвали сме го неведнъж – физическата близост води и до емоционална! И не става дума само за секс, макар той да е в челните места. Целувайте се, дръжте се за ръце, гушкайте се, докосвайте се. Загубите ли физическите си контакти, връзката ви е обречена.

 

5. Говорете – в стабилната връзка няма теми табу! Дори с цената на скандал, кажете си, каквото имате да си кажете. Не трупайте лъжи и негативни емоции в себе си. Рано или късно ще излязат наяве и става страшно. А и откровените разговори са трудни само в началото. Много бързо ще свикнете, че можете да си казвате всичко и ще се убедите колко приятно е усещането!

 

Вижте още:

Как да запазиш себе си във връзката?

Кога не бива да продължавате връзката


 

Коментари към "5-те тайни на успешния и дългогодишен брак":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg