5-те топ книги за август

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Каква ли би била лятната почивка за страстните читатели без книга на плажа? Ние бихме казали – невъзможна! Сигурни сме, че вече сте прочели книгите, които ви предложихме в нашето книжно предизвикателство за лятото. И макар да наближава следващия, далеч не така горещ и емоционален сезон, тенденцията при новите книги е такава – все още сме на вълна почивка и разтоварващи четива. И ето какво ни хареса от новите попълнения на книжния пазар през август.

Жан-Люк Баналек – Бретонски прибой

 

Поредният криминален случай на комисар Дюпен потапя в атмосферата на островите Гленан. На брега изплуват труповете на трима мъже и макар на пръв поглед случаят да изглежда лесен – удавяне, комисар Дюпен е изправен пред смущаваща загадка. Социалното положение на убитите мъже предизвиква съмнения в комисаря дали всъщност нещата са толкова прости. Заплетен случай с магичната атмосфера на затвореното на ограничено пространство общество, тайнствена история и впечатляващ детектив.

Издателство: Ентусиаст

Паула Хоукинс – Момичето от влака

 

„Момичето от влака“ бързо се превърна в хитовия роман за август, като в онлайн пространството се появиха и сравнения с „Не казвай сбогом“ на Джилиан Флин. Не бих казала обаче, че Паула Хоукинс може да повтори успеха на Флин. И все пак книжката си струва четенето, особено ако сте от почитателите на трилъри. „Момичето от влака“ разказва вълнуващата история на Рейчъл, която, пътувайки с един и същи влак по едно и също време всяка сутрин, става свидетел на нещо, което ще промени живота ѝ. Какво е видяла Рейчъл, че то да ѝ позволи да се намеси в живота на непознати хора?

Издателство: Ентусиаст

Джейн Ан Кренц – Не се доверявай на никого

 

Още един приковаващ интереса трилър. Грейс открива трупа на шефа си и в мислите ѝ нахлува неприятен спомен – само на 16 тя е била свидетел на жестоко убийство, като на местопрестъплението е оставена бутилка водка. Именно такава бутилка е намерена и при новото убийство, на което Грейс попада. Едва ли е съвпадение. А след като започва да получава писма от мейла на починалия си шеф, Грейс е убедена, че трябва да разкрие какво се случва.

Издателство: Хермес

Давид Фоенкинос – Спомените

 

Френският писател Давид Фоенкинос зарадва българските си фенове, като през август гостува у нас. По същото време излязоха две негови книги, като особено много вниманието ни грабна „Спомените“.

Героят на „Спомените“ мечтае да стане писател, да срещне голямата любов, да води живот, изпълнен с приключения. След смъртта на дядо си осъзнава, че не е успял да му каже колко го обича. Семейната история продължава с бягството на баба му от старческия дом, където е изпратена въпреки волята си, с кризата, преживяна от родителите му след пенсионирането им, със срещата и раздялата с любимата жена. Описвайки  сложните ситуации, в които изпада героят му, авторът ни въвлича в разсъжденията си за житейските сътресения, за смъртта, за отминаващото време, за любовта и отношенията между поколенията. В личните спомени се преплитат и спомените на фигури като Ницше, Алцхаймер, Ван Гог, Гауди, но и на съвсем обикновените хора, с които го среща животът. Всичко това му предоставя възможност най-сетне да пристъпи към написването на своя роман.

Издателство: Колибри

Мери Хигинс Кларк – Смъртта носи маска за красота

 

Сборник с разкази от кралицата на съспенса, на който си струва да хвърлите едно око.

С характерните си умения, стил и остри като бръснач сюжети Кларк продължава да радва многобройните си почитатели вече 40 години. По повод на този юбилей, тя отново поднася специфичния си коктейл от мистерия, съспенс и романтика: от бляскавия и безпощаден свят на модата в „Смъртта носи маска за красота“, до забогателите от лотарията Елвира и Уили Михън в „Маскарад в Кейп Код“ и един бивш американски президент и обкръжението му в „Определено е престъпление от страст“.

 

Вижте още:

5 вечни книги, които се четат на един дъх

20 книги, които всеки от нас трябва да прочете


 

Коментари към "5-те топ книги за август":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg