5 типа хора, които силните жени държат в живота си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Има какво да се каже за специалната връзка, която жените имат помежду си.

Наблюдавайки две приятелки да се „размотават” заедно, взаимните чувства често са очевидни. Не е необичайно да видите две приятелки, които се държат за ръце, прегръщат се и проявяват своята привързаност (без да имат хомосексуални наклонности).

Мъжете? Не толкова. По-вероятно е да държат ръце в джобовете си. Не се обаждат един на друг, ако не е необходимо. Със сигурност няма да държат ръцете си или  да се прегръщат. Това означава ли, че не се интересуват от приятелите си? Разбира се, че не. Всъщност има повече прилики, отколкото различия по отношение на приятелството между половете.

Това говори, че психологията е открила, че жените "са склонни да инвестират повече в запазването на приятелството си – чуват се редовно и срещат по-често." Приятелствата на мъжете са по-скоро "транзакционни", обменят услуги, (Например да гледате футбол, да играете голф) и  след това се разделят.

Силните жени може би са най-добрите приятели - дори и за някои мъже. Защо? Тъй като жените със силен характер са много по-малко склонни да не захаросват нещата (дават честен, директен съвет), те поощряват независимостта, поставят най-напред нуждите на приятеля си, вдъхновяват и окуражават.

Не е изненадващо, че силните жени са желани спътници. Жените – приятелки също са привлечени от уникалните им качества и това е разбираемо. Изобщо, типично е за силните жени да привличат други хора с подобни качества.

 

ПЕТ ВИДА ПРИЯТЕЛИ, КОИТО СИЛНИТЕ ЖЕНИ ПОДДЪРЖАТ В СВОЯ ЖИВОТ:

1. Остроумният

Всички ние се нуждаем от приятел, който може да ни разведрява. Животът става сериозен -  понякога неизбежно - но никое обстоятелство не трябва да ни отнема правото на щастлив живот. Нуждаем се от някой, който да ни напомня за значението на хумора.

Всеки заслужава да има остроумник в социалния си кръг. Той ще усети болката и отчаянието на другия и в точния момент - ще го накара да се превива от смях.

2. Човек – детектор на лъжата

 

Някои хора могат да усетят лъжата с точността на полиграфска машина. Те може и да не са 100 процента прави през цялото време, но  са доста близо до истината. Освен това изключително умение, „Човешкият детектор на лъжата” е и страхотен приятел.

3. Справедливо ядосаният приятел

Сега е 2017 - 97 години след ратифицирането на 19-то изменение, което дава право на жените да гласуват. Жените по целия свят все още (включително и в Съединените щати) трябва да се борят за еквивалентно заплащане и равни права.

Много хора, не само жени, са противници на конфликта - това е само част от тяхната личност. Понякога обаче възникват ситуации, когато ние или някой друг трябва да използваме интелигентно и зряло гнева си.

Справедливо ядосаният приятел демонстрира чрез думи и дела, че основателният гняв е ок. По същия начин, този приятел ще разграничи бързо голямата разлика между гнева на добродетелта и ирационалния, груб гняв.

Основателно ядосаният приятел ни дава урок по критика: че интелигентният гняв понякога е необходим - и че е добре тази емоция да се използва в лицето на несправедливостта.

  4. Несъответстващият

 

Не е необичайно вътрешният кръг на индивида да прилича на самия него. Ние сме свидетели на този тип социална организация през целия си живот. Помниш ли гимназията? Момчета, които  дружат с момчета, момичета, които се забавляват с момичета,  „готини” с „готини” и „различни” с различни.

Фактът, че сме склонни да се асоциираме със съмишленици, е тъжен, защото ограничава нашия възглед за света. Всъщност тази приета социална тенденция може да ограничи самите нас. В най-добрия случай тази социална  „подредба” се проявява като някакъв вид невежество. В най-лошия случай, то поражда нетолерантност и злоба.

По отношение на приятелството, Несъответстващият е някой, който въплъщава различен набор от вярвания и идеи от нашите собствени - и води различен тип живот - което, (иронично, но факт), го прави потенциално велик приятел. Несъвпадащият по разбирания приятел не само притежава способността да ни научи на различни гледни точки (по този начин и на толерантност); Но може да забележи и нещо в нас - в нашия характер - което никога не сме знаели, че притежаваме.

5. Запаленият поддръжник

Когато животът неизбежно стане труден, ние имаме склонност да си нанасяме ненужно самонараняване.  Анализираме и критикуваме нашите провали; Без да постигаме нищо и унищожаваме стойността и самоуважението си.

Точно както имаме нужда от някой, който да ни го каже "направо", имаме нужда и от някой, който може да погледне в миналото, определените от самите нас наши „неуспехи” и провали и да ни вдъхнови. Жените са изправени пред редица предизвикателства в този свят (някои отбелязани по-горе). Някои жени се нуждаят от оптимистичен тон, за да ги насърчи да продължат въпреки пречките.

Запаленият поддръжник е приятел, който ви прегръща силно, докато шепне: "Помни силите и успехите си." Ако не можеш да си ги спомниш в този момент, той с радост ще ти ги припомни.


 

Коментари към "5 типа хора, които силните жени държат в живота си":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg