5 типа (фино поведение), което ще накара хората да ви се доверят

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Доверието е ключ към всяка връзка. От отношенията, които имаме със семейството си, с нашите приятели, колеги, до романтичните взаимоотношения, доверието е от първостепенно значение. Да спечелиш нечие доверие може да бъде трудно, дори и ако сме по принцип надеждни хора.

От друга страна, всички знаем колко е трудно да имаме доверие на хора, които не познаваме много добре, като познати, колеги и дори непознати. Ако просто променим поведението си, ние можем да докажем, невербално, колко сме надеждни.

1. Изразяване на съпричастност чрез извинение

Извинявайки се за неща, които са извън нашия контрол, като дъждовен ден или претъпкан влак, можете да покажете, че сте съпричастни към ситуацията на някой друг, дори и да не сте причината за проблема. Това се нарича "излишно извинение", което в основата си означава "ненужно", с допълнителен акцент върху това, че е "повече от достатъчно". Ако някой има лош ден или скърби за нечия загуба, : "Съжалявам," може да изрази както загриженост, така и съпричастност и може да спечели доверието на другия.

2. Отразяване езика на тялото на събеседника

Ако усетите, че имитирате езика на тялото на човек, когато разговаряте с него, това е добър знак, че вече сте на път да спечелите доверието на този човек. Проучванията показват, че незначителното отразяване на езика на тялото на друг човек може да увеличи усещането за доверие на този човек, без другото лице да знае, че поведението му се копира.Този метод е особено полезен за преговори и разрешаването на междуличностните спорове. Въпреки това не забравяйте да направите това фино. Ако копирате всяко едно движение, което човек прави, може да изглежда малко странно! Просто позволете на тялото ви да последва примера на другия, естествено и ще бъдете изумени от това колко по-отворен и открит става той.

3. Приемане на леко смущение или срам

Да бъдеш способен да пренебрегнеш смущението с елегантност и да можеш да го приемеш, се оказва положителна черта, когато определяш дали някой е достоен за доверие. Извършено изследване показва, че човек, който реагира на отличен резултат от тест, първо с неудобство, а след това с гордост, кара хората, които са го видели как реагира с неудобство, да му се доверят повече. За смущението се казва, че показва, повече общителност, което неизбежно води до повече хора, които искат да се свържат с този човек. Всеки се притеснява малко понякога и ако не се страхувате да го покажете, ще накарате другите да последват примера ви, те ще се почувстват по-спокойни край вас , а така и ще ви се доверят повече.

4.Приветливи аромати

Това, което мирише хубаво за някои хора, може да мирише неутрално за други. Въпреки това, науката показва, че начинът, по който миришем, може да окаже голямо влияние върху това дали има вероятност други хора да ни повярват. Лавандулата е аромат, който често се смята за приветлив, за разлика от други аромати, защото има успокояващ ефект, когато го усетим.

Други миризми, като мента, могат да бъдат по-стимулиращи, което може да постави хората нащрек, вместо да ги отпусне. Ако искате да изглеждате по-доверчиво, използването на  шампоан с лавандула или препарат за дрехи с лавандула, може да ви помогне да постигнете тази цел.

5. Общи приятели

Хората са по-склонни да се доверят на хора, с които приятелите им са с приятели. Това е феномен, наречен "триадично или племенно затваряне", което означава, че двама души, които имат общ познат, са много по-склонни да се сближат.

В проучване, проведено със социалните медии, хората са много по-склонни да приемат заявки за приятелство от хора във Facebook, ако имат общи приятели с тях. Много по-вероятно, (всъщност! 80% ) от хората са приели заявка за приятелство, ако имат 11 или повече общи приятели.

Заключителни мисли:

Докато да бъдеш надежден се показва повече чрез действия и думи, доверието може да бъде спечелено и от тези фини поведения, които споменахме. Науката е доказала, че има няколко поведения и навици, които могат да ни помогнат да спечелим доверието на хората около нас, което изгражда по-дълготрайни и щастливи отношения. Това са прости, ежедневни неща, които могат да помогнат да изразим вътрешните си качества  на хората около нас.


 

Коментари към "5 типа (фино поведение), което ще накара хората да ви се доверят":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg