5 често срещани навика на емоционално стабилните хора

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Емоционалната стабилност е описвана като „качеството да се поддържа постоянен характер въпреки обстоятелствата, които заплашват да го нарушат.” Хората, които са емоционално стабилни, контролират емоциите си, дори когато се случи нещо неочаквано. Положителният им поглед върху живота, съчетан с тяхната умствена сила и способност да останат спокойни, хладнокръвни и обрани в трудна ситуация, ги отличава от другите.

Ето пет навика на емоционално стабилна личност:

1. Те са готови да поемат рискове

Мисълта за поемане на риск може да бъде натоварваща за много хора. Но хората, които са емоционално стабилни, могат да се справят с предизвикателството. Те знаят, че е необходимо да се рискува, за да се сдобиеш с нови преживявания и да получиш нови възможности. Хората, които са психически силни, не се страхуват от провал. Ако се провалят, те възприемат неуспеха като опит и го използват за по-добро бъдеще.

2.Те поемат отговорност за действията си

Хората, които контролират емоциите си, поемат отговорност за думите и действията си. Те никога не се опитват да прехвърлят вината върху друг. Ако направят грешка, те са готови да го признаят и да се извинят. Тяхната отговорност им помага да се учат, да растат и да се усъвършенстват. В резултат на това другите признават и уважават честността и почтеността им.

3. Те са открити относно чувствата си

Да бъдеш емоционално стабилен, означава да разпознаваш и приемаш собствените си нужди и чувства. Хората, които са емоционално силни, не се страхуват да кажат на другите какво мислят и как се чувстват. Те са открити и честни относно емоциите си, което им позволява да бъдат отлични събеседници.

4. Те умеят и знаят  как да поставят граници

Хората, които са емоционално стабилни, знаят какво означава да поставиш граници. Те не се страхуват да кажат „не“ или да се дистанцират от негативни хора. Това, че владеят  емоции си им позволява да поставят здравословни граници и да избягват ситуации, за които знаят, ще доведат до отрицателен изход.

5. Те имат положителна перспектива за бъдещето

Хората, които са в състояние да контролират емоциите си, не губят време да се занимават с миналото. Те знаят, че миналият им опит е помогнал да се оформи личността, която са днес. Те приемат уроците, които са научили и ги използват, за да станат по-силни. Емоционалната стабилност им позволява да гледат към бъдещето в светла и позитивна перспектива.


 

Коментари към "5 често срещани навика на емоционално стабилните хора":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg