5 семейни терапевта споделят как брака ви може да преодолее една афера

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Чували сме как аферата може да причини развод, как някой изневерява на приятел и т.н. Но какво се случва, когато немислимото се случи на теб? "Няма как това да се случи с мен и с нас", може да си помислите, когато разберете, че вашата съпруга или съпруг има любовна връзка. Първата ви реакция може да бъде, "Ние сме дотук."

Но изследванията (както и много експерти по секса и взаимоотношенията) казват, че има живот за една двойка след изневяра. Вашата връзка не трябва да умира. Ако и двете страни искат брака да се лекува и да израства, това може да се случи, с много всеотдайна работа, разбира се. По-долу пет  съветника по връзките споделят мнението си за измамата, когато има надежда за една двойка, предупредителни знаци, че трябва да се измъкнете от вашата връзка и лечебния процес след аферата.

Вие разбирате, че вашият съпруг/а е имал/а афера- и сега какво?

 

"Важно е да се направят три неща. Първо, не забравяйте, че хората изневеряват по много причини, аферата на партньора ви може да не означава, че бракът ви е приключил. Второ, важно е да се грижите за себе си. Тази фаза на криза ще премине и нещата ще станат по-ясни, когато силните емоции, се успокоят и за двама ви.

Не взимайте никакви важни решения относно връзката по време на тази криза, всъщност, сложете  думата "развод" на рафта за сега. И три, когато  чувствате, че можете да общувате ясно и да отговорите на големия въпрос, защо тази история се случи с нас? - тогава знайте, че сте се придвижили към фаза "прозрение".

Искането на информация за аферата няма да отговори на най-важния въпрос, който е какво наистина се случва между вас двамата, за да предизвика изневярата. "

- Тами Нелсън, д-р., сексолог и автор на „Новата моногамия”; Преосмисляне на взаимоотношенията ви след изневяра”

Защо женените партньори изневеряват

"Понякога хората са напълно приключили с връзката си. Те са влюбени наистина и имат дълбока връзка с друг човек. Или използват изневярата като оправдание, за да приключат връзката. Но повечето пъти, хората лъжат, защото желанието е загубено, те имат невероятен срам около нещо в живота си, или защото не са се опитали да комуникират нещо, което продължава да им липсва и изневярата се превръща в катализатор  най-накрая да бъдат изслушани. Знам, че звучи странно и назадничаво, но толкова много хора са споделяли, че са се чувствали толкова неизслушани и не чути по конкретна тема, че се оказва невъзможно да стигнат доникъде с партньора си.

В такава ситуация, хората се запознават с други хора и  опитват да се свържат на друго място (с друго лице). Това е най-грешният път, но много хора не знаят как да останат в настоящото пространство и да общуват там и да бъдат чути ефективно, без да се налага да излизат от връзката . "

- Виена В. Фараон, лицензиран брачен и семеен терапевт

Начинът, по който да поправите грешката и да се излекувате

"Обсъждането на начините за подобряване на ситуацията са също толкова важни, колкото и да помогнете на човек, който е бил наранен и ядосан. Да се извиниш не е достатъчно. [Казвайки]" Аз  толкова съжалявам за цялата болката, която  причиних”може да се налага да се повтаря всеки ден и след това ежемесечно известно време.

Доверието може да се върне, ако, на дневна база, партньорът може да направи оценка. "Имало ли е някаква причина да не се доверя на моя партньор днес?" С течение на времето, тъй като отговорът продължава да е "не", се очертава отново баланса и по-голямото доверие. Очевидно е, че над опознаването на връзката се работи непрекъснато, здравословно и от двете страни.Това също е много важно. "

- Лий Фелис, психотерапевт

Имай търпение към себе си и партньора си

 

"Отиди на терапия. Много е важно да има някой, който може да ви преведе през този процес. Бъдете търпеливи. Това не е нещо, което ще бъде поправено в рамките на няколко седмици или няколко месеца. Не попадайте в ролята на жертва или злодей. В началото на терапията винаги казвам на лицето, което е изневерило, че аз не гледам на него като на злодей. Казвам това и пред другия партньор. Важно е да се поставят нещата на сцената по този начин. Те не са един злодеи, само защото са избрали нещо грешно. И двамата са допринесли за това. Стойте далеч от етикети. Това е много опасно за връзката, ако двойката иска да възстанови взаимоотношенията си.

- Виена С. Фараон, лицензиран семеен и брачен консултант

Малките стъпки за поправяне на брака ви

"Възстановяването на връзката след любовна афера изисква три неща: Първо, възстановяване на доверието, което изисква извинения и прошка; две, изграждане честността на отношения и прозрачността, както и ангажимента да се говори за всички страшни неща, и, три - време."

- Рийд Михалко, сексуален експерт по взаимоотношенията

Подгответе се за растеж

 

"Вярвайте, че вие ще научите и разберете нови страни от себе си и партньора си. Някои от най-хубавите страни на работата идват точно от там. Знам толкова много двойки, които са израснали по такива забележителни начини след аферата. И двамата ще се съгласят, че  не биха искали аферата да разклати връзката им, но са в състояние да разберат защо това е част от тяхната история. Можете да се възстановите след изневери, както и да бъдете по-силна, отколкото някога сте били. Само не забравяйте, че и двамата имате собствен болка. Чуйте я и я разберете. "

- Виена С. Фараон, лицензиран семеен и брачен консултант

Какво да правите, след терапията

"Постоянна комуникация, включително проверката как се чувства другия, е от съществено значение в здравата връзка. Да разберете това, което си мисли, партньора или това, с което се бори, трябва да бъде основно правило. Дори ако се започне разговора с" Не знам как точно да го кажа, но ... "е начало."

- Лий Фелис, психотерапевт

Предупредителни знаци, които не трябва да бъдат игнорирани

Джойс Мартер, лицензиран психотерапевт и главен изпълнителен директор наUrban balanceказва, че следните ситуации могат да посочат разрив в отношенията, който е непоправим:

Изневярата е модел. "Това би могло да означава хроничен проблем като сериозно пристрастяване към секс или любов или разстройство на личността като нарцисизъм или дори социопатия (в случай на лъжа и предателство, без угризения)."

"Те вече не са в влюбени във вас / или са влюбени в някой друг."

"Има наличие на емоционално, физическо или сексуално насилие. Злоупотребата никога не е наред. Ако партньорът ви казва, че изневерява, защото по някакъв начин сте го накарали, това е знак за емоционално насилие. Потърсете лечение веднага."


 

Коментари към "5 семейни терапевта споделят как брака ви може да преодолее една афера ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg