5 beauty стереотипа, в които всички искаме да се впишем

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Все си говорим колко уникални и различни една от друга сме, но ако се вгледаме дълбоко в себе си, няма как да не забележим, че непрекъснато се опитваме да се впишем в стереотипите за красота, които медиите създават. Някое и друго излишно килце, малко стрии тук и там, чипо или твърде остро носле, леко провиснала брадичка, такова или онакова, все си намираме какво да не харесаме в телата си. Само и само да отговаряме на изкуствено наложените ни стандарти. Това обаче са капани, които ни пречат да виждаме истинската си красота и ни карат да забравим уникалността си. Като тези 6, без които можем!

Трябва да имате определен тип кожа, за да изглеждате добре

Спомняте ли си какъв ефект предизвика видеото на блогърката Ем Форд? Една от най-големите заблуди, в които изпадаме, е, че кожата ни трябва да е с определен цвят и текстура, за да отговаря на критериите за красота. Как така, бих попитала? В някои страни предпочитат светли кожи, в други – тъмни. Това означава ли, че само едните са красиви? Глупости! Всяка жена трябва да осъзнае своята собствена красота и ако се чувства по-добре с тен, ок, ако не – не.

Трябва да промените естествената си коса, за да изглеждате добре

Хайде на бас! Никога, ама никога през живота си не съм третирала косата си по какъвто и да е начин – не е боядисвана, не е гланцирана, не е подлагана на всекидневни преси, сешоари, маши. И въпреки това нито за миг не се съмнявам, че косата ми е фантастична, че аз съм фантастична! Напълно разбирам обаче колко енергизираща може да бъде смяната на прическата. И приемам това. Не приемам изтощаването на косата само и само да се впишем в някакъв стереотип.

Трябва да имате фигура с точно определени форми, за да изглеждате добре

Ъх, вечните диети и уморителни тренировки, които бързо изоставяме, за да започнем отново по по-различен начин и все пак не съвсем правилен. Това е капанът, в който огромна част от нежната половина на човечество е попадала. За да не кажа всяка жена. Не казвам, че не трябва да се храним здравословно и да спортуваме за здраве. Казвам, че от напъване да се впишем в най-голямата заблуда, всъщност повече вредим на тялото си. А ако само мъничко вложим усилия в това да се научим да обичаме тялото си, то ще ни се отплати.

Трябва да си направите пластична операция, за да изглеждате добре

До такава степен някои жени изпадат в капана на манията да "тунинговат" себе си, че по тях не остава нищо естествено. За съжаление пред очите си постоянно виждаме примери, за които с пълна сила важи поговорката "вместо да изпишеш вежди, вадиш очи" – пластични операции все по-често превръщат иначе хубави момичета в истинска гротеска. Много по-лесно и леко би било, ако се научим да обичаме телата, които са ни дадени на този свят.

Трябва да сме гримирани, за да изглеждаме добре

Увереността, че сме красиви, е това, което ни кара да сияем във всяка възраст. Не гримът. Гримът може да е само удобство, начин да прикрием безсънната нощ или някоя "месечна" пъпка. За съжаление обаче за много жени гримът е маска, под която се крият. И не само че е тежък и загрозяващ, но и не излизат от дома си без грим. Не гримът ни прави истински красиви, а вътрешното ни сияние – комбинацията от страст, жажда за живот, енергия и увереност, че светът е наш.

В крайна сметка манията на толкова много жени да се впишат в стереотипите е резултат от едно – ниското самочувствие. Каквото и да си говорим, именно ниската оценка за самите себе си ни кара да се опитваме да приличаме на този или онзи или да отговаряме напълно на това, което е модерно. Защото ако не оценяваме достойно собствената си уникалност, няма как да я представим пред света подобаващо. Но отново стигаме до горчивата истина, която сме си казвали и преди – ако не обичаме себе си, никой друг няма да ни обича. Защо следващият път, когато се погледнете в огледалото, не се вгледате в позитивните си черти, вместо да търсите негативните?


 

Коментари към "5 beauty стереотипа, в които всички искаме да се впишем":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg