5 знака, че косата ви се нуждае от подстригване

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим


Ако сте някой, който се опитва да пусне косата си по-дълга, тогава мисълта за подстригване може да ви изплаши.

Да, разбираме, че рязането на косата ви може да ви лиши от дължината, за която копнеете, но ще се радвате да знаете, че редовното подстригване прави косата ви по-здрава и по-красива.

Повярвайте ни, когато казваме това - по-добре е да имате къса и здрава коса, отколкото дълга и повредена.

Ако не знаете кога е подходящият момент да я подстрижете, не се притеснявайте! Ето и някои знаци, които ще ви подскажат:
 
Знак # 1: Краищата на косата ви буквално не съществуват

Ако откриете, че косата ви е дебела в корените и можете да виждате направо през краищата си, то това е знак, че имате непоправимо увреждане на косата.

Никакви балсами, маски за коса или серуми няма да проработят за възстановяването й и единственото нещо, което може да спаси вашата коса е подстригването!

Знак # 2: Вашите слоеве започват да стават с една дължина

Знаеше ли? Косата ви расте с различна скорост около главата ви. Понякога може да откриете, че кичурите близо до горната част на главата ви са по-дълъг от косата на тила. Макар че може да сте обичали прическата си преди няколко седмици, когато е била ОК, но забележите ли, че слоевете кичури започват да стават с една и съща дължина, то вие се нуждаете от подстрижка!
 
Знак # 3: Краищата са безжизнени и крехки

Ако косата ви е груба на допир, това означава, че се нуждаете от дълбоко подхранващо лечение, тъй като това е първата защита срещу сухи и крехки краища. Въпреки това, ако повредата е непоправима е най-добре да отрежете само сухите и крехки краища, за да помогнете на останалата част от косата да се възстанови.
 
Знак # 4: Прекарвате допълнителни минути в банята, разплитайки косата си

Цъфтящите краища имат силата да се заплитат под душа и да образуват малки възли, които могат да ви създадат допълнителни главоболия. Е, ако се бориш с разплитането на косата си през повечето време, то тогава тя може би ти се опитва да ти каже нещо - "Подстрижи ме!".

Знак # 5: Когато не можете да си спомните последния път, когато отидохте на фризьор

 


Редовните прически поддържат косата ву здрава и сияйна. Не винаги трябва да избирате за драстично подстригване, но едно късно такова на всеки 6-8 седмици може да направи чудеса в запазването на здравата и сияйна коса.


 

Коментари към " 5 знака, че косата ви се нуждае от подстригване":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg