5 храни, с които да замените бялото брашно

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Понякога поради здравословни причини или заради спазването на различни диети се налага да ограничим приема на бяло брашно. Но с какво да го заменим? Ето няколко алтернативи:

Нахут

Пълен е с протеини и фибри, както и с антиоксиданти като витамин С, витамин Е и бета каротин. Нахутът е истински шампион в регулирането на кръвната захар, дълго време ще ви държи сити.


Овесени ядки

Когато ги смелите на фино брашно с помощта на мелачка или блендер, овесените ядки придават интересен вкус на печените тестени вкуснотии, които приготвяте. Но освен това добавят и здравословни ползи – фибри, които намаляват холестерола, много протеини и манган.

 

Бадемово брашнo

Бадемите също лесно може да смелите у дома, за да си приготвите алтернатива на брашното. Богати са на протеини и бедни на въглехидрати, стават на чудесно брашно, с което ще си приготвите любимите мъфини(разбира се, с алтернатива на бялата захар).


Карфиол

Ще се изненадате, но бедният на въглехидрати и богат на витамин К карфиол е чудесен заместител на бялото брашно. Дали ще го използвате за вкусна пица или за супер лесни за приготвяне тортили, няма да се разочаровате.


Пълнозърнесто брашно

Последното ни предложение обаче не става за хора, които имат нужда от сериозна безглутенова диета. Не се подлъгвайте, пълнозърнестото брашно всъщност съдържа глутен. В печивата обаче вкусът му почти не се различава от този на бялото брашно, а някои дори го харесват повече. Съдържа витамини като фолат, рибофлавин, В1, В3 и В5.


 

Коментари към "5 храни, с които да замените бялото брашно":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg