5+1 книги, които да прочетем по време на празниците

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Съвършените коледни и новогодишни почивни дни ми се струват такива – топла пижама, топло легло, топло какао с канела, ароматна свещ и хубава книга. Всъщност не си представям Коледа без малко време за четене. Да, знаем, че много от нас имат семейни задължения в изобилие, но ние ще приемем, че всички обичащи книгите ще намерят минутка-две за някоя и друга прочетена страница в приятна обстановка.

Подбрали сме ви няколко нови заглавия – не, не такива, които носят духа на Коледа, но такива, които ще отвлекат мислите ви от всекидневните проблеми и ще ви накарат да се потопите в един различен свят.

Педру Шагаш Фрейташ – Обещавам ти провал

Издателство: Софтпрес, цена 17 лв.

„Обещавам ти провал“ е книга за Любовта. Книга, която ще ви накара да я заобичате от първите редове. Книга, която всеки трябва да прочете. И макар и в първия момент да ви се стори трудна, прочетете само още една страничка и няма да може да я оставите. В тази книга ще се изгубите, за да се намерите малко по-богати – с осъзнаването на истините за най-великото чувство.

 

Ерика Суайлър – Книга на тайните

Издателство: Софтпрес, цена 17 лв.

Мистериозна история за книга, пълна с тайни…

Саймън Уотсън работи в чезнеща градска библиотека и живее в порутена къща, надвиснала от скалистия бряг над морските вълни. Eдин ден на прага на отрупания си с прашни томове дом младият мъж намира увредена от водата стара книга. В нея открива имената на жени от рода си, удавили се съвсем млади, при това на една и съща дата – 24 юли. Изпълненият с тайни дневник разказва загадъчната история на пътуващ цирк от осемнайсети век и събужда куп въпроси. Тегне ли проклятие над семейството му? Нима сестра му е следващата жертва? Старинната книга постепенно обсебва Саймън, а 24 юли приближава неумолимо...

 

Джон Гришам – Адвокат на престъпници

Издателство: Обсидиан, цена 19 лв.

Джон Гришам отново предлага на верните си читатели завладяваща история в типичния си стил. Ако веднъж сте чели Гришам, то вече знаете, че той не разочарова.

Адвокат Себастиан Ръд няма нужда от реклама. Номерът му не фигурира в нито един телефонен указател. Но преследваните от закона успяват да го намерят.

Той поема само заплетени случаи. Защитава големи престъпници и невинни хора, заплашени от смъртна присъда. Ръд обича зрелищните процеси и медийния шум. Носи пистолет и има брониран бус, който му служи за кантора. Често получава заплахи за живота си. Веднъж дори отвличат сина му. Затова шофьорът му е едър и тежковъоръжен. Той е и негов бодигард, довереник, правен асистент и единствен приятел.

Ръд се бори за клиентите си със зъби и нокти. Убеден е, че всеки има право на справедлив процес. Дори ако това означава самият той да наруши някои закони.

 

Ромен Пуертолас - Момиченцето, което погълна облак колкото Айфеловата кула

Издателство: Обсидиан, цена 16 лв.

Провиданс Дюпоа е парижка пощальонка без никакви амбиции в живота, освен да подобри бащината си рецепта за майонеза. Докато е на екскурзия в Мароко, тя влиза по спешност в болница. На съседното легло лежи седемгодишната Захра, прикована от тежка болест. Любознателното момиченце няма родители и става смисълът на живота за Провиданс. След дълга битка за осиновяване французойката вече може да доведе Захра за трансплантация в Париж. Но в този ден всички полети са отменени заради облак от вулканична пепел. Младата пощальонка обаче трябва да стигне до Маракеш на всяка цена! По време на емоционалното си приключение тя среща сенегалски магьосник и тибетски монаси, Обама, Путин и Меркел, а също и един влюбен в нея авиодиспечер, който разказва вълнуващата й история.

 

Джоджо Мойс – Корабът с булките

Издателство: Хермес, цена 17,95 лв.

Джоджо Мойс умее да пише трогателни истории с прости думи. Този път ни връща в далечната 1946 година.

Войната е свършила. Шестстотин и петдесет австралийски булки, омъжени за британски военнослужещи, се отправят на необикновено пътуване. Те се качват на борда на самолетоносача „Виктория“, изпълнени с трепетно очакване да видят любимите си. Над хиляда морски офицери и деветнайсет самолета ги придружават по време на шестседмичното плаване до бреговете на Англия. От другата страна на земното кълбо ги очакват съпрузите им. Или неизвестното бъдеще.

Въпреки строгите правила, които разделят мъжете от жените на кораба, пътищата им скоро се пресичат. За мнозина любовта и клетвите за вярност се оказват недостатъчни, за да устоят на изкушението.

Медицинската сестра Франсис се опитва да избяга от спомените си и да започне нов живот. Въпреки че е мълчалива и сдържана, тя постепенно се сближава с пасажерките от каютата си. На пръв поглед богатата и надменна Ейвис, неграмотната Джийн, жизнерадостната Маргарет и скромната Франсис нямат нищо общо помежду си. По време на пътуването обаче те се опознават и сприятеляват. Въпреки различията. Въпреки греховете от миналото. Защото всеки заслужава втори шанс. А понякога пътуването се оказва по-важно от крайната цел.

 

Жозе Родригеш Душ Сантуш – Ключът на Соломон

Издателство: Хермес, цена 17,95 лв.

Съществува ли душата? Какво се случва с нас след смъртта? Какво е реалността? Португалският писател Жозе Родригеш Душ Сантуш отговаря на тези вечни въпроси, като поднася научните факти по един лесно смилаем и разбираем начин, преплитайки ги с напрегнат трилър. Романът си има всичко – очарователен главен герой, красива жена до него, двамата са преследвани и сами срещу несправедливо обвинение, а мистериозна бележка в ръцете на убития отвежда право до нашия чаровен герой. Това, което прави романа наистина увлекателно четиво, е умението на Душ Сантуш да представи една сложна материя по увлекателен начин.

В големия адронен ускорител в Европейския център за ядрени изследвания е открит трупът на Франк Белами – шеф на дирекция на ЦРУ. В ръката на жертвата има лист със символ и името на Томаш Нороня, което го превръща в главен заподозрян. По петите на португалския учен тръгват най-безмилостните убийци на ЦРУ.

Нищо неподозиращият историк изведнъж се оказва в центъра на шпионска мрежа от лъжи и коварни интриги. Той може да докаже невинността си само като разкодира предсмъртното послание на мъртвия агент. Томаш обаче бързо разбира, че преследвачите му не се интересуват толкова от смъртта на Белами, колкото от секретния му проект – „Квантово око“.

За да открие проекта и истинския убиец, Томаш се впуска в невероятно приключение, което ще го отведе до най-шокиращите научни открития за същността на Вселената и човешкото съзнание. В края на разследването той ще намери отговорите на най-фундаменталните въпроси: Съществува ли душата? Какво се случва с нас след смъртта? Какво е реалността?

 

 

Вижте още:

5 вечни книги, които се четат на един дъх

20 книги, които всеки от нас трябва да прочете


 

Коментари към "5+1 книги, които да прочетем по време на празниците":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg