6 важни урока, на които всеки баща трябва да научи дъщеря си!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

Не, определено не подценяваме ролята на майката към децата! Но в отношенията баща-дъщеря има един много важен фактор, който често се пренебрегва в нашето общество. Бащата е първият мъж в живота на дъщерята. Дори той не е просто баща, той е супер герой, велик, непобедим, най-добрият! Детето му се възхищава, обожава го и е много по-склонно да се вслушва в думите му. И още в най-ранна възраст той трябва да осъзнае, че до голяма степен именно от него зависи щастието на дъщеря му. Защото е пример, който остава в съзнанието й за цял живот! Затова нека всеки един татко научи своята принцеса, че…

1. Тя заслужава най-доброто. Със сигурност всеки баща иска това за дъщеря си, но важното е, да й помогне да го разбере! Да знае, че заслужава уважение, любов, признателност. Да не се примирява с посредствеността и да не пренебрегва себе си. Самият той да уважава нейната индивидуалност, стремежи, мнение и мечти.

2. Не трябва да се отказва от целите си. Това ще стане, когато бащата насърчава дъщеря си да не се страхува от провала. Да й обясни, че в живота има както възходи, така и падения. И тя не бива да се пази от тях, а да намира начин да ги преодолява възможно най-бързо. Проблемите са част от всяка човешка съдба!

3. Тя има право да изразява спокойно мислите и чувствата си. Знаете ли колко много деца, особено момиченцата, се страхуват да кажат какво мислят, за да не разочароват родителите си! И знаете ли колко лоша шега им изиграва това, когато пораснат! Нека татковците, като по-смели, да помогнат на дъщерите си да преодолеят този страх.

4. Тя може да бъде независима. Това е един от най-важните уроци! Точно като супер герои, бащите са склонни да се притичват на помощ при всеки един проблем. Да смъмрят нахалника на пързалката. Да умилостивят мама, когато раздава безпардонно наказания и т.н. Но това не бива винаги да е така. По този начин момичетата свикват, че до тях трябва да има някой, който да ги пази и защитава. След време те са склонни да се обвързват с неподходящи мъже, само и само да не са сами. Именно затова бащата трябва да показва, че е пълна опора, но заедно с това, неговото момиченце може да се справя и само.

5. Тя трябва да е дисциплинирана. И не става дума да следва като войник командите на по-възрастните. А да се научи да планира времето си, да изпълнява обещанията си, да бъде усърдна, да си поставя приоритети. Тази самодисциплина в последствие ще доведе и до контрол над емоциите – качество, което е наистина безценно за всяка дама!

6. Че истинската любов съществува! Това обаче, мили татковци, се доказва само и единствено с личен пример. И не само към дъщерите, но и към синовете ви. Представата за любов и семейство детето гради от отношенията на мама и тати вкъщи. Но конкретно в случая – съпругът трябва да се отнася топло, нежно и грижовно към жена си. Ако прави обратното, то и дъщерята ще приеме, че грубостта и неуважението са нещо съвсем естествено, дори задължително в семейните отношения. И няма да сметне за странно, ако един ден нейният избраник бъде агресивен. А, сигурни сме, нито един баща не иска това за дъщеря си!

 

Вижте още:

Грешните уроци на нашите майки

Защо не бива да удряме детето си
 


 

Коментари към "6 важни урока, на които всеки баща трябва да научи дъщеря си!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg