6 величествени имения, които днес тънат в разруха

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

По света е пълно с красиви аристократични сгради, които днес са се превърнали в скелети на къщи, тънещи в забрава. Представяме ви 6 величествени имения, в които някога е кипял луксозен живот, а днес са покрити с прах и сенки.

Имение в Тайпей, Тайван

Някога цената на това имение е надхвърляла 10 милиона долара, но след като правителството обявява целия регион за особено опасен, заради честите земетресения, за него така и не се намира купувач. Днес приказно красивата къща тъне в разруха и забрава, а от лукса й са останали само няколко гниещи мебели и картини.

Графити в изоставена аристократична къща във Франция

 

Изоставена вила в Италия

Днес в Италия има десетки такива имения, които някога са били в разцвета си. Според фотографа Thomas Jorion, който изследва историите на призрачните места, повечето от именията са били изоставени в следствие на напрежения в семействата. Явно роднинските спорове при подялбата на имоти не е само наша черта. 

Manor House във Великобритания

Тази снимка показва личната библиотека на изоставеното имение във Великобритания. То е изпаднало в такова състояние на разложение, че вече не е икономически изгодно да се реставрира. 

 

Chateau des Singes, Франция

Построено през 17-ти век, имението е било собственост на фамилия, която по-късно го продава и премества в чужбина. За последния собственик се знае само, че не е имал достатъчно средства да го поддържа и дълго време обитавал само няколко стаи.

Стара къща в Индиана

„Когато я открих мислех, че е още една безлюдна къща, но при по-внимателно вглеждане осъзнах, че там все още живее някой.“ - споделя фотографът. 


 

Коментари към "6 величествени имения, които днес тънат в разруха":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg