6 лоши навика за фитнес, които трябва да прекъснете

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети


Фитнес инструкторът Джилиан Майкълс очертава шестте най-често срещани грешки във фитнес, които биха могли да ви попречат да получите най-доброто изгаряне на калории от тренировките си.

Той твърди, че е виждал много лоши навици относно фитнес от първа ръка и казва, че не само са лоши навици, но и  лош избор, който може да повлияе на вашето дългосрочно здраве.

Ако и вие имате някои от следните навици, то може би е време да направите промяна:

Тренирате на празен стомах

Старата теория беше, че трябва да тренирате на празен стомах, за да изгаряте повече мазнини.

 Има противоречиви проучвания дали това е вярно, но тъой твърди който вярва, че трябва да давате гориво за тялото си, преди да го натоварите.

Всъщност, тялото ви се нуждае от малко глюкоза за "гориво", в допълнение към запасите от мазнини, които се изразходват, когато тренирате.

Ако нямате налична достатъчно глюкоза кръвта си, тялото ви може да изразходва собствената си мускулна тъкан, за да получи гликоген, след като изчерпи наличните кръвни захари или гликогенни запаси.

Ниската кръвна захар също ще ви измори и може би дори замае по време на тренировката ви.

Пропускане на разтяганията

Преди години бяхме научени да седим или да стоим и да разтягаме дадена мускулна група в даден момент преди да тренираме.

Противно на общоприетото схващане обаче, този тип разтягане е най-добре да се прилага СЛЕД тренировката ви, когато мускулите ви са затоплени.

За да загреете по-правилния начин, изпълнете 5-10 минутно кардио, а след това някаква форма на динамично разтягане.

Избягвате силовите тренировки

Дами, не се страхувайте да добавяте  тежести в рутината си!

Повдигането на тежести е критичен начин да засилите потенциала си за изгаряне на мазнини и няма да натрупате килограми, освен ако не вдигате ИЗКЛЮЧИТЕЛНО тежки неща и не ядете повече калории, отколкото изгаряте.

Майкълс препоръчва да започнете с тежест, която можете да вдигнете с добра форма за 12 до 16 повторения.

Имате рутина

Често хората имат рутина, която правят във фитнеса всеки път.  Това е лошо по много причини, най-важната от която е, че тялото ви ще спре да прогресира.

Замислете се, в случай, че не сте тренирали от месеци и правите 20 клякания, то на следващия ден ще имате мускулна треска, но ако правите 20 клякания за 10 дни подред, то няма да имате.

Това е така, защото тялото ви се е адаптирало към този вид упражнение така че, се уверете, че поне на всеки две седмици променяте рутината си.

Опитайте да промените видовете упражнения, които правите и играйте с количеството серии, повторения и тежести, които правите.

Не се натоварвате достатъчно

Интензивността на вашата тренировка е от решаващо значение за изгарянето на мазнини.

Ако искате резултати, трябва да дадете всичко от себе си. Забравете за „целевата зона за изгаряне на мазнини“. Увеличете сърдечната си честота и работете на 85 процента от вашия максимум.

За да изчислите максималния си сърдечен ритъм, ако сте жена, извадете възрастта си от 220. Ако сте мъж, извадете възрастта си от 226. Това число е максималният ви пулс в удари в минута.

Не знаете вашите граници

Другата страна на недостатъчното натоварване, е прекомерното такова.

Винаги трябва да разбирате и да сте наясно със своите ограничения, защото нараняванията могат да ви извадят от финтеса за седмици, че дори и месеци.

Точно затова, се уверете, че отделяте време, за да изпълнявате упражнението правилно и с подходяшите тежести.


 


 

Коментари към " 6 лоши навика за фитнес, които трябва да прекъснете":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg