6 начина да направите пътуванията си по-вълнуващи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Ако ви е омръзнало да зачерквате дестинации от списъка си, снимането на известни места и борбата с огромни тълпи от туристи, ето няколко начина, по които можете да направите пътуванията си по-вълнуващи:

1. Разменяйте умения

Разменянето на умения не само е начин да пътувате евтино, но и да помогнете на местен човек с неговите ежедневни задачи. Много пъти може да размените работа срещу подслон, което ви дава шансът да пътувате по-дълго за по-малко пари. Има много такива програми като “Helpex” и „WOOFING”, които ви позволяват да разменяте различни ваши умения срещу подслон.

2. Бавачки на къща

Ако наистина искате да узнаете какво е да живееш в различен град или държава, да сте бавачка на къща е най-доброто решение. Сайтове като „Trusted House Sitters” ви дават възможността да се свържете със семейство, което ще пътува и му трябва някой, който да се грижи за къщата и домашните любимци. Този вариант е подходящ за хората, които обичат да пътуват по-дълго и да изследват дестинацията по-обширно.

3. Базирайте пътуванията си на световни събития

Вместо пътуванията ви да са базирани около забележителности, опитайте да ги базирате около световни събития. Проучете какви събития ще се случат в дестинацията, която искате да посетите и планирайте пътуването си според тях. Например отидете в Германия по време на Октоберфест или пък в Бразилия по време на карнавала. Други опции са и концерти и фестивали.

4. Доброволство

Какъв по-добър начин да извлечете най-доброто от пътуването си? Включвайки се в доброволческа програма, вие ще можете да помагате на обществото, което ще посетите, да придобиете нови умения и да видите местната култура в реално време. Има много организации, които помагат на пътешественици с такива амбиции и им помагат да изберат най-добрата опция.

5. Работа

Ако искате да прекарате повече време на друго място, то намирането на работа е фантастичен начин. Живеенето и работата на нова дестинация ще ви оставят спомени, каквито нито едно друго пътешествие може. Ще се научите как да сте част от друга култура, да научите езика и да започнете нов начин на живот. Плюсът, е че ще изкарате и пари, които ще ви позволят да пътувате или пък да спестявате за следващо приключение.

6. Пътувайте без план

Може да звучи рисковано, но пътуването без план е уникално преживяване. Започнете като произволно сложите пръста си върху карта на света и нека това да е вашата дестинация. Веднъж стигнали, започнете да излизате с други пътешественици, говорете с местните и научете повече за мястото на което сте. Поддържайте пътуването си като посещавате дестинации, които са препоръчани от местните. Няма да знаете къде отивате или какво да очаквате и точно това прави пътуването без план уникално преживяване.


 

Коментари към "6 начина да направите пътуванията си по-вълнуващи":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg