6 начина да спрем тревожността навреме

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Усещането за тревожност заема голяма част от живота ни, дори и да не го осъзнаваме. Често пъти хората дори не усещат, че ги обзема тревожност, но това е реален проблем, който оказва много сериозно влияние върху всекидневието ни. В крайна сметка не можем да изживеем деня си пълноценно, ако постоянно се усещаме напрегнати и тревожниза какво ли не.

За да се справим с този проблем със сериозни последствия, трябва да се вземем в ръце още при първите признаци на усещане за тревога.

Приемете тревожността си

Може и да се опитвате да скриете, че изпитвате тревога, особено пък ако се интересувате какво мислят другите хора. Но да криете и отричате пред себе си този проблем, може само да го влоши. За да се справите с този проблем, първото нещо, което трябва да направите, е да признаете, че го има. Това е първата стъпка в процеса на разрешаването му.

Научете кои техники на релакс ви помагат

Процеса на отпускане може да бъде различен за всеки. От нещо много просто като хубавата музика или разходката в парка до пълна програма за релакс в някой спа център, това зависи от вас самите. Научите ли кои са начините да се отпуснете, задължително трябва да намерите време в програмата си да ги прилагате. Те ще ви помогнат да се успокоите, да отвлечете мислите си от това, което ви изнервя. На първо място научете техниката за правилно дишане – това върши чудеса.

Научете се да отклонявате тревожността

Понякога отличен начин да се отървете от тревогата е да манипулирате ситуацията, така че да се чувствате комфортно. Например, ако се изнервяте на публичните места като киното или театъра, помолете за места на последния ред или посетете по-спокойни места. Изобщо, направете каквото е възможно, за да се почувствате по-спокойни.

Запитайте се колко вероятно е да се случи нещо

Тревожността често е пораждана от предугаждането на какво(лошо) би могло да се случи. Ако се уловите, че мислите за лошото, което може да стане, веднага си задайте въпроса каква е вероятността да се случи. По-скоро мизерна или направо никаква! Кажете си, че няма защо да се тревожите за нещо, което просто няма да се случи.

Отвлечете вниманието си

Да отвлечете вниманието си от тревожните мисли е много полезно средство да не позволите на тревогата да ви завладее. Това може да означава да правите нещо физическио – да танцувате, да почиствате дома си, дори да го ремонтирате. Или ако ви се случи, когато сте навън, пробвайте да рецитирате или направо да си припявате любимата си песен. Всичко, което ще задържи съзнанието ви настрана от тревогата, помага.

Йога и медитацията

Няма как медитацията, че дори и йога, да не присъстват в един такъв списък. Едно от най-полезните неща за успокояване на ума безспорно е медитацията. В началото ще ви бъде трудно, но с практиката ще видите невероятни резултати.

 

Вижте още:

4 начина да се отървем от раздразнителността

6 съвета какво да правим, когато сме тъжни без причина


 

Коментари към "6 начина да спрем тревожността навреме":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg