6 необичайни неща, които носят повече радост

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Нещо, което би ме накарало да се смея до уши – да пътувам. Ей така, да не се спра, да не се задържам на едно място и да видя света с всяко негово очарование и всяка негова тъга. Уви, дали не ми достигат пари или пък малко смелост, за да поема нанякъде сама – ето ме, на едно и също място. Затова пък покрай ненаситната жажда за пътувания и приключения се научих да ценя малките моменти, които ме карат да се смея на воля.


А за вас кои са онези малки неща, които ви носят радост?


Пейте с пълно гърло, докато шофирате


Някога един познат казваше, че не съжалява за пръснатите за уредба в колата пари, защото след като се родили децата, това е единственото място, на което остава насаме със себе си и може да надуе музиката като в младежките години. Е, истина си е. Не се свенете да пуснете музиката "на макс" и да пеете с цяло гърло, докато карате. Отворете и прозореца, лято е. А ако някой ви загледа странно на светофара, разтанцувайте се. Истината е, че това е чудесен начин да се отпуснем и поне за малко да забравим, че ни чака напрегнато ежедневие.


Позволете си да си купите хубава книга


Обичам да чета. И наистина вярвам, че хубавата книга е инвестиция в себе си. Но често се поддаваме на притесненията от ежедневието и връщаме книгата на рафта в книжарницата. Откажете се от чувството на вина, че сте си купили книга. Приемате това като инвестиция и повярвайте, че тя ще ви се върне многократно. И се отдайте на насладата от приятното четиво.


Записвайте си разни неща – по всяко време


Много често ми хрумват разни неща по време на среща, на разходка и къде ли не. Но когато остана насаме със себе си, гениалната идея се е изпарила и хич и не иска повече да се покаже. Ако ви се е случвало, научете се да си записвате или дори да си драскате разни неща – дори ако искате на салфетката в ресторанта. Ако придобиете този навик, ще видите как това стимулира креативността. Понякога ще се изненадате какви несъзнателни неща сте надраскали. Това е начина да опознаете съзнанието и подсъзнанието си.


Време за себе си


Да, знам, трябва да угодим на шефа, защото ще ни покаже вратата, трябва да угодим на родители и роднини, защото са ни най-скъпите, да угодим на приятелите, защото си мислим, че не можем да живеем сами – лесно е да попаднем в капана на удовлетворяването на нуждите на другите. Но да имаме време за себе си се оказва трудно. А е така ценно. Намерете време за себе си – без колебания поне веднъж кажете, че сте заети и толкова.


Спрете да си проверявате и-мейла след работа и да носите телефона навсякъде със себе си


Живея с вечното чувство, че пропускам да свърша нещо. И знам, че много от вас също са така. Но това изпива енергията ни. Вземете решение – вашите вечери са си ваши вечери, спрете да си проверявате мейла, да цъкате на телефона, отдайте се на почивка и забавление така, както ви е най-приятно, сами или с компания.


Откажете се от това, което не носи никаква стойност в живота ви


Губим толкова много ценни моменти в усиленото поддържане на неща и хора, които всъщност не ни носят нищо. Дори обратното, много често изпиват енергията ни. Откажете се от този вреден навик. Повярвайте в себе си и в това, че имате правото да се обграждате с хора и неща, които ви носят радост.
 

Вижте още:

Малките жестове на добрина, които носят щастие

Най-големият източник на щастие е… Благодарността!


 

Коментари към "6 необичайни неща, които носят повече радост":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg