6 признака на хроничната умора

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети
Хроничната умора е умора, която не се подобрява след почивка и се влошава след физическа или умствена работа. Тя понякога може да е признак и на други болестни състояния. 
 
В случай, че се съмнявате, че имате симптоми на хронична умора то нашият съвет е да се консултирате със специалист. 
 
 
Ето и някои от симптомите на хроничната умора, които е полезно да знаете:
 
1. Проблеми със съня
 
Има много причини за проблеми със съня и хроничната умора може да е една от тях. Тя може да наруши съня и често да ни остави уморени дори и след сън.
 
2. Болки по тялото
 
Хроничната умора може и да се изрази като подути и чувствителни лимфни възли, болки в гърлото, а също така и в ставите.
 
3. Чувствате се и психически уморени
 
Хроничната умора може също така да ни засегне и емоционално. При хората страдащи от хронична умора често се забелязват промени в настроението.
 
4. Нов тип главоболие
 
Според експерти, страдащите от хронична умора ще изпитат "нов тип" главоболие. Те твърдят, че болката може да е различна от към локация, сила или продължителност.
 
Някои звуци и миризми, а също така и светлината най-често са източникът на тези главоболия при страдащите от хронична умора.
 
5. Имате симптоми на депресия
 
Много от засегнатите от хронична умора често страдат и от проблеми със съня като безсъние и сънна апнея. Това недоспиване от своя страна може да доведе до различни процеси в тялото, асоциирани с депресия.
 
6. Проблеми с концентрацията и паметта
 
В случай, че започнете да забравяте важни задачи, прости детайли и не можете да се концентрирате, то причината може да е хронична умора. Загубата на концентрация и краткотрайна памет не е нормална и е важно да се консултирате със специалист, в случай че изпитвате подобни симптоми. 

 

Коментари към "6 признака на хроничната умора":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg