6 признака, че маската за лице ви вреди

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Козметика
Маските за лице са чудесен начин да се грижим за кожата на лицата си, но понякога тя може да прави нещата дори по-зле. Има няколко неща, за които да внимавате, когато използвате маска за лице. В случай, че имате някои от долуизброените признаци, това може да значи, че маската за лице ви действа неблагоприятно.
 
Ето и 6-те признака, че маската ви за лице може да ви вреди вместо помага.
 
1. Обриви
 
Някои маски, предназначени за хидратация могат да запушат порите и да причинят черни точки и пъпки. Ако кожата ви е склонна към акне, но все пак искате да използвате хидратираща маска за лице търсете некомедогенна такава. Те не запушват порите ви и имат същия ефект.
 
2. Кожата ви е червена и раздразнена
 
Това е много вероятно да е причинено от някои съставки във вашата маска за лице. Най-честите дразнители са етеричните масла, някои консерванти и аромати. Избягвайте маските за лице, съдържащи тези съставки, ако кожата ви е чувствителна или изпитвате такъв проблем.
 
3. Болки при премахването на маската
 
Белещите се маски може да са удовлетворителни за премахване, но те могат сериозно да наранят кожата ви. Някои маски изсъхват твърде много и при беленето им, те могат да свалят и много от вашите здрави кожни клетки. Точно по тази причина нашият съвет е да стоите настрана от тях или да не ги оставяте върху лицето си задълго.
 
4. Уртикария (Копривна треска)
 
Имали ли сте внезапно появяващ се обрив със зачервяване и силен сърбеж на кожата? В случай, че да - то той най-вероятно е причинен от вашата маска за лице и това значи, че имате алергична реакция към някоя от съставките. Рядкък, но срещан проблем, който може да е в следствие на някоя от вече изброените съставки.
 
5. Кожата ви е стегната, след като премахнете маската
 
Глинените маски почистват кожата в дълбочина и са много ефективни, но ако чувствате кожата си стегната след като махнете маската - то нещо не е наред. Те са чудесен избор за много хора, но има и такива с по-чувствителна кожа, на които действа неблагоприятно и изсушава кожата им. В случай, че вие сте с такава, то нашият съвет е да проверявате много внимателно какви съставки съдържа или просто да стоите далеч от такива маски.
 
6. Кожата ви е суха или се бели след премахване на маската
 
Ексфолиращите маски са чудесен начин да направите кожата си по-гладка и мека. Един от недостатъците им обаче е, че могат да изсушат и да накарат кожата ви да се бели, което е сигурен знак, че тази маска най-вероятно не е за вас.

 

Коментари към "6 признака, че маската за лице ви вреди":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg