6 Признака, че сте жертва на емоционален тормоз

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Има шест предупредителни признака, че сте жертва на емоционален тормоз или злоупотреба, за за които трябва да внимавате във всяка връзка.

Има множество признаци, които показват, че човек има връзка с насилник или манипулатор. Тези признаци варират от очевидни до тънки или скрити намеци. Шестте признака, които сме избрали, са най-важните, които се проявяват, когато човек е подложен на тормоз. Много хора са въвлечени във взаимоотношения с емоционални насилници, което означава, че всеки трябва да внимава за тези предупредителни признаци.

# 1 Те обвиняват другите.

 Един от основните предупредителен знаци за злоупотреба в отношенията е, ако вашият партньор обвинява вас за лошото си настроение. Хората, които постоянно обвиняват за лошото си настроение други хора и се опитват да ви натоварят с личните си проблеми и негативни емоции. Един емоционален насилник ще намери начин да обвини за всичко партньора си, за да не се налага да поема собствена отговорност.

# 2 Вицовете и критиките им стигат твърде далеч.

Такъв тип партньори са по-заинтересовани да ви сринат, отколкото да ви обнадеждят. Емоционалния насилник е склонен да ви критикува често и да прави язвителни шеги за ваша сметка. Емоционалните насилници  постоянно унижават партньора си чрез жестоки шеги и остра критика. Това е ясен знак за емоционален тормоз.

#3. Те са сдържани

  Емоционалните насилници могат да откажат от вас всякакъв вид подкрепа, когато  искат да ви накажат. Манипулаторът може да откаже да комуникира с вас изобщо, като начин да те контролира и накаже. Емоционалните насилници ще ви спестят одобрението, благодарността, любовта, информацията, мислите и чувствата, за да ви контролират и да се чувствате зле. Този тип отношение може да включва мълчание.

# 4 Те ви обезкуражават и подкопават всеки ваш ход.

Този, който злоупотребява с вас емоционално често може да бъде обезкуражаващ, вместо да подкрепя отношенията ви. Той ще ви противоречи и ще ви подкопава, във всичко, което правите, за да ви накара да се чувствате безполезни. Целта му е да ви накара да почувствате, че вашето мнение и идеи нямат значение или нямат никаква стойност.

# 5 Те използват заплахи.

Емоционалните насилници може да ви заплашват, че ви изневеряват, за да се опитат да ви контролират или накажат. Те  може да заплашват и с това, че ще навредят на себе си, ако напуснете връзката като начин да ви задържат в токсичните взаимоотношения завинаги. Всеки вид заплаха, дори и да изглежда слаба, може да бъде начин за злоупотреба и поддържане на контрол във взаимоотношенията.

6 Те се опитват да контролират всеки аспект от вашия живот.

Много от горепосочените методи са начини, по които един емоционален насилник се опитва да придобие контрол над вас в една връзка. Те обаче могат да бъдат по-очевидни.  Контролиращият индивид  ще ви търси всеки път, когато сте далеч от него. Те често пъти се опитват да ви накарат да се чувствате виновни. И накрая емоционалните насилници ще се опитват да диктуват приходите и разходите Ви като начин да имат пълен контрол над вас.

Не пренебрегвайте тези признаци на емоционален тормоз. Споделете ги с приятелите си, за да останат в безопасност.


 

Коментари към "6 Признака, че сте жертва на емоционален тормоз":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg