6 причини, че хората, които плачат са силни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Въпреки че плачът е нещо напълно естествено, много от нас се опитват да го крият. Бързо избърсваме сълзите си, когато потекат, нанасяме малко допълнителен грим, за да покрием следите, а първият ни инстинктивен отговор  често е да излъжем, когато някой ни попита дали сме добре. Но плачът не е признак на слабост. Всъщност е знак за сила.

Ето шест причини, поради които плачът означава сила:

1. Плачът е полезен за здравето

Плачът освобождава токсините от тялото. Той служи като естествен защитен механизъм срещу микроби и други бактерии. Следващият път, когато пророните няколко сълзи, не забравяйте, че така тялото виви пази от вредни токсини.

2. Плачът ви помага да продължите напред

Отказът да признаете болезнена ситуация и да се държите като че ли всичко е наред, няма да ви помогне да се освободите болката и да продължите напред. Но плачът може. Плачът е здравословен начин да разтоварите емоциите и да изхвърлите багажа, който задържате.

3. Плачът помага за облекчаване на стреса

Когато плачеш, тялото ти започва да се отпуска. Най-накрая можете да се разтоварите от емоциите, които задържате, което спомага за облекчаване на стреса. Ето защо се чувствате по-добре след като хубаво си поплачете.

4. Плачът Ви помага да преодолеете скръбта

Загубата на близък човек, никога не е лесна. Скръбта, която чувстваш, може да стане толкова завладяваща, че да се озовеш в капана й. Да си позволиш да плачеш, вместо да задържаш емоциите си, може да ти помогне да преодолееш скръбта и загубата, която чувстваш.

5. Плачът ви помага да чувствате

Били ли сте някога толкова претоварени или разстроени, че не знаете как да се чувствате? Един хубав плач може да ви помогне да подредите емоциите си. Освобождаването на отрицателната енергия може да ви помогне да се отстраните от ситуацията, да я погледнете отстрани, да се отпуснете и да разберете следващата си стъпка.

6. Плачът показва уязвимост

Уязвимостта не е лошо нещо. Плачът показва, че не се страхувате да чувствате. Вие сте във връзка с вашите емоциите и може да се опитате да ви пука по-малко за това, което обществото мисли. Плачът показва сила, а не слабост.


 

Коментари към "6 причини, че хората, които плачат са силни":
Най-четени
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част I 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

13:14 | 12-06-19| ходене...
 
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

12:32 | 12-10-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg