6 решения, за които ще съжалявате след 10 години

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

10 години може и да ви се струват много далече, но истината е, че ще отлетят като миг и ако сега не се замислите какво правите в момента, тогава, в този ден точно след 10 години може и да съжалявате. Дълбоко в себе си знаете, че ако искате да създадете бъдещето, за което мечтаете, трябва да започнете да го градите точно от този миг сега.

Първата стъпка е да анализирате поведението си, за да сте сигурни, че не саботирате несъзнателното шансовете си за щастие. Ще ви помогнем, като ви покажем 6 решения, избори, за които хората най-често съжаляват след време.

1.       Прекарвате повече време онлайн вместо в реалния живот

Всички сме пъхнали в джоба на дънките си малки устройства, които ни свързват с глобалната мрежа. Имаме ги навсякъде и по всяко време. Много е лесно да попаднем под влияние на смартфоните си, таблети, лаптопи и всевъзможни джаджи и да забравим какво наистина означава да се свържем с друго човешко същество, да чуем шума на вълните, да усетим лекия бриз, който гали лицето ни, да прегърнем дърво, да ходим боси по свежата трева. Лесно е да изгубим връзката с това, което наистина сме.

2.       Следвате нечии чужди мечти

Дали искаме да удовлетворим желанията на нашите родители, на ментор, приятел или любим, но за човека е твърде лесно да убеди сам себе си, че върши това, което иска. На много по-късен етап, дори когато е прекалено късно, разбира, че не за това копнее сърцето му, че всъщност се е боял да не разочарова любими хора, ако в крайна сметка се отдаде на истинските копнежи на сърцето. Но винаги е наш избор да определим себе си в зависимост от това дали ще угаждаме на другите или на себе си. Няма нищо лошо да бъдете щедри и мили, но липсата на самоуважение или граници, до които се простира грижата за другите, не е нещо, което ще откриете у щастливите и успешни хора.

3.       Игнорирате чувствата си

И негативните, и позитивните. Някой ден ще съжалявате, че не сте казали „Обичам те“, ще съжалявате и че не сте изразили гнева и разочарованието си. Няма значение какви са обстоятелствата, може и да нямате втори шанс да направите нещата по правилния начин, да се извините, да изразите благодарност. Но белезите ще останат с вас. Така че още сега започнете да говорите своите истини, когато имате шанс за това.

4.       Работите твърде много

Всички трябва да работим, за да се издържаме, но това ни дава и усещане, че сме полезни, че имаме цел. Искаме да сме финансово независими, да сме способни да осигурим добър живот на любимите си хора, да имаме достатъчно пари и за да се позабавляваме. Но когато работим твърде много, спираме да оценяваме това – виждаме работата си като бреме, което ограбва радостта ни. Времето, прекарано в работа, отнема от общуването с любимите ни хора и за съжаление учи децата ни, че парите са по-важни от това да бъдеш в компанията на близките си, да правиш каквото обичаш.

5.       Пренебрегвате здравето си

Имате само едно тяло. Дайте му вниманието, което заслужава. То изисква подходяща грижа, включително балансирана диета и упражнения. Много от нас за съжаление, може би заради по-горния избор – работа и пак работа, не намират време да се погрижат за здравето си и осъзнават, че са смъртни, едва когато телата им спрат да функционират правилно. Тогава съжаляват, че не са се погрижили навреме за здравословното си състояние и отчаяно се опитват да поправят нещата с екстремни мери. Много по-трудно е обаче да поправиш щетите, отколкото да се предпазиш от тях.

6.       Пазите токсични връзки

По същия начин както лошата храна съсипва тялото ви, токсичните връзки съсипват менталното и емоционалното ви здраве. Те могат да бъдат всякакви – романтични, със съученици, с шефа, с родителите, със съседите.

Как разбирате, че една връзка е токсична? Анализирайте как общуването с тези хора влияе върху живота ви. Колко по-добре бихте се чувствали, ако не трябваше да се оправяте с тях? Ако животът, който си представяте без тях, е по-добър, тогава е време да се отдръпнете, да продължите живота си наистина без тези хора.


 

Коментари към "6 решения, за които ще съжалявате след 10 години":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg