6 стилни идеи за прически, ако мразите сешоарите

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Правенето на прически без сешоар е много по-здравословно и практично за вашата коса, но нека признаем – ако не знаете какво правите, косата ви може да добие такъв вид, че да не прилича на нищо. Точно затова Майкъл Гордън, основател на „Hairstory” и стилистът Реми Мур, ще покажат 6 различни начина, с които можете да приведете косата си в невероятен вид, независимо от типа.


1.


С тази прическа, Мур иска да пресъздаде „вълнички“, но с доза небрежност. „Не обичам перфектните неща“ - казва тя. За да създадете тази прическа, Мур оформи морката коса във формата на „S”, а после захвана всяка част за да може да изсъхне в формата. Тя твърди, че е важно да докосвате косата си, докато съхне, защото в противен случай следите от гребена ще останат.


2.


Къдриците могат да са малко по-особени, защото клонят към „бухване“. За да запази формата, Мур остави външната част на косата на модела мека и необработена, а я обработи отвътре. Тя взима голям кичур от косата, завърта го около пръста си и я захваща във формата на къдрица. Полезен съвет е да завъртате всеки кичур около различен пръст, за да получите разлика в големините.

3.

Мур добави текстуризиращ спрей, за да намокри косата и най-вече да я остави да изсъхне от само себе си. Тя добави и фибички за да придаде повече уникалност на прическата. Поради факта, че косата има навика да се извива отстрани, Мур добави плоски фибички, за да я държи на място.

4.

Тази техника, ще е позната на любителите на ретро прическите. Нарича се „wet set” и е бил популярен метод за сушене през 30-те,40-те и 50-те години – преди сешоара да стане достъпен за повече хора. Wet Set-ът изисква умение. За тази прическа, Мур използва „Undressed”, след това раздели косата на части, завъртя всяка една около пръста си и добави плоска фиба, която да я държи на място. Полезен съвет: Използвайте по две фиби на кичур и ги кръстосайте.

5.

Според Мур, азиатската коса има тенденцията да „бухва“. С тази прическа, той иска да я прибере и да я направи така, че да не мърда. Решението? Прозрачно фолио. Гордън имаше гениалната идея да използва прозрачно фолио, за да запази мекотата и да избегне „бухването“. Резултатът бе структуриран стил, който все още има живот и дефинирана фигура.

6.

Мур нарича тази прическа „Ню Йоркския вариант на плажни вълнички“. Точно тази прическа създаде малко трудности на Мур. Когато косата съхне от само себе си, тя може да стане плоска на върха и точно затова Реми използва фиби за да направи несъвършенства на върха и да поддържа вида. Той добави фибите в различни части на косата, за да може да придаде наистина небрежна текстура. За да запази косата отстрани, той добави плоски фиби, които да я държат на място.

Е, както виждате с нищо повече от малко фибички и прозрачно фолио, можете да създадете наистина уникални прически, а пък и е по здравословно.
 


 

Коментари към "6 стилни идеи за прически, ако мразите сешоарите":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg