6 тайни на очарователните хора

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

 

Сещате ли се за онези хора, които сякаш привличат погледите като с магнит, не защото са изумително красиви, а просто защото са неустоимо чаровни? Излъчването им привлича всички. Всички знаем, че има нещо специално в тези харизматични хора, но не всички успяваме да се справим като тях. В какво се крие неустоимият им чар? Вероятно е вроден, но и те си имат своите тайни или по-скоро модели на поведение, от които можем да се възползваме.

Всеки може да бъде неустоим

Да, тези така харизматични хора изглеждат сякаш имат нещо специално, което им позволява да привличат и печелят вниманието на всички около себе си. Но всъщност чарът е нещо, което може да се овладее като умение. Една от тайните на магнетичните хора е, че знаят много добре, че всеки може да бъде неустоим. Убеждението, че си харизматичен, ще те направи харизматичен.

Езикът на тялото

Усмивката, контактът с очите, позата – всичко това издава заинтересован човек. А всеки е привлечен от събеседник, който се интересува от него. Чаровните хора знаят, че демонстрирането на интерес към някого, ще го спечели на тяхна страна.

Вокалните умения

На всички ни се е случвало да чуем човек, чийто глас и начин да изразяване ни грабва и ни кара да искаме да се вслушаме в думите му. Чаровните хора често са майстори на вокалните умения като резонанса, тайминга и подходящата употреба на емоции в думите им. Използването на емоции в разговора и най-вече демонстрирането им по подходящ начин позволява на чаровните хора да се сближат с човека срещу тях, кара го да чувства една по-дълбока връзка.

Емпатията

Когато покажеш колко много те е грижа за другия, това няма как да не те направи по-привлекателен в неговите очи. Един от най-проникновените начини да се свържеш с хората, да се настроиш на техните честоти и да спечелиш симпатиите им, е като се поставиш в техните обувки и с цялото си същество съпреживееш техните емоции. Много са хората, които просто не си правят труда да разберат какво изживяват другите, затова човекът, който полага усилие да разбере, няма как да не е очарователен в техните очи.

Умението да слушат

Подобно е на емпатията. Хората много често са обременени с какви ли не житейски неволи и имат нужда да поговорят за емоциите си. Но са рядкост и верните приятели, които умеят да слушат. А колкото по-добър слушател сте, толкова повече хората ще искат да споделят с вас. Но истинският интерес не може да бъде имитиран, затова намерете онази тема, за която ще ви бъде интересно да слушате.

Увереността е привлекателна

О, това сме си го казвали много пъти, нали! Няма значение каква е ситуацията, увереният в себе си човек е привлекателен. Хората търсят лидери, уверени в своите качества и в способността си да се справят с всичко. Вашата самоувереност кара хората да се чувстват сигурни, окуражени и самите те уверени, че имат на своя страна човек, който ще се справи с предизвикателствата на живота.  А тези усещания неминуемо увеличават желанието на другите да бъдат около вас.

 

Вижте още:

7 неща, които ни правят привлекателни и харизматични

6 нагласи за живота на щастливите и харизматични хора


 

Коментари към "6 тайни на очарователните хора":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg